Middelharnis - Schrikkelzaterdag 29 februari 2020 stond het oefenduel tussen 3e klasser Zuidland (West II) en De Jonge Spartaan op het programma. Door een te kwistig strooiende Pluvius bleek het veld in Zuidland niet te bespelen. "Gelukkig was dat op Sportpark Spartacus niet het geval en kon de wedstrijd in Middelharnis worden gespeeld. Bij de thuisclub ontbraken een waslijst aan spelers. Doordat het 2e elftal deze dag ook oefende werd de bank slechts bezet door de A-junioren Erik Ruijgers en Joey Zoon. Na maandenlange afwezigheid keerde Sietse van der Weele terug in de selectie en stond gelijk in de basis."Lees hieronder het hele verslag en de uitslagen.

Verslag

"Op een lastig bespeelbaar veld met een straffe wind vanaf de zijkant trotseerden zo’n 40 toeschouwers de omstandigheden. Scheidsrechter Theo Vroegindeweij hoefde weinig te fluiten in de beginfase. Het spel kabbelde wat heen en weer en er ging veel mis. Het was de prima spelende Dion Smit die in de 12e minuut aan de linkerzijde van het middenveld de bal in een fel, maar sportief, duel veroverde op zijn directe tegenstander. Hij stoomde over de linkervleugel op en gaf de pal panklaar voor. Topscorer Steven Oosthoek wist wel raad met dit buitenkansje en scoorde de 1-0. Na zo’n 20 minuten mocht Zuidland een hoekschop vanaf rechts nemen. De geheel vrijstaande Kai de Hoog kopte de bal in het doel achter Cas Abbas en zo stond het weer gelijk. Beide ploegen kregen nog enkele mogelijkheden, maar het duel was aardig in balans. In de 38e minuut botste de uitlopende keeper Cas Abbas tegen Jan-Willem van Lente. Deze raakte hierdoor geblesseerd en moest het strijdtoneel verlaten. Erik Ruijgers was zijn vervanger. Bij rust stond het nog 1-1.
Kort na rust viel ook Derrick Dubbeld met een blessure uit en maakte Joey Zoon zijn debuut in het eerste elftal. Steven Oosthoek kreeg nog enkele kansjes, maar hij wist niet te scoren. Zuidland ging onder leiding van Leon van der Steen beter voetballen. Hij was het ook die in de 67e minuut bijna scoorde. Met een uiterste krachtsinspanning wist Dion Smit dit te voorkomen. De volgende poging van deze speler werd bekwaam gekeerd door Cas Abbas. De Thuisclub wankelde en Sietse van der Weele kreeg te maken met kramp. Hij bleef nog even binnen de lijnen, maar werd naar de kant gehaald om erger te voorkomen. Helaas was er geen derde wissel beschikbaar en moest De Jonge Spartaan met 10 man verder. Zuidland rook zijn kans en het was Leon van der Steen die met een achterwaartse kopbal de 1-2 op het scorebord bracht. Keeper Cas Abbas voorkwam een hogere score voor de gasten door enkele malen prima redding te brengen op de lijn.
Na de oefenwinst van 22 februari (3-2 tegen Poortvliet) en de nederlaag van deze dag speelt de formatie van Hans de Heer en Peter van Dulst zaterdag 7 maart thuis tegen VV Prinsenland uit Dinteloord. Bij eventuele winst wordt de aansluiting bij de middenmoot gevonden."

Scoreverloop
12e 1-0 Steven Oosthoek
20e 1-1 Kai de Hoog
80e 1-2 Leon van der Steen

Opstelling De Jonge Spartaan
Cas Abbas, Pim Grootenboer, Juul Peeman, Jan-Willem van Lente (38e Erik Ruijgers), Dion Smit, Derrick Dubbeld (54e Joey Zoon), Michael Sloof, Sietse van der Weele, Steven Oosthoek, Marc Peeman en Koen Vervloed.