Regio - "De aanhoudende harde wind maakt het voor de atleten van AV Flakkee niet gemakkelijk. Met name de lopers die voor de marathon trainen moeten doorzettingsvermogen tonen, want juist nu moeten ze veel kilometers maken." Zondag 16 februari 2020 was er een mooie test met de Lansingerlandrun, een 30km wedstrijd in de omgeving van Berkel en Rodenrijs. Lees hieronder het hele verslag en bekijk de foto.

Vervolg verslag

"Nog even was het spannend of het evenement door kon gaan, maar gelukkig verliep alles zonder problemen. Namens Flakkee waren het Ricardo Sint Nicolaas, Freek Goedhart en Roland Schellevis die op de 30km in actie kwamen. “Het zal met deze harde wind en regen lastig worden om een scherpe tijd te lopen, maar we gaan er het beste van maken”, zo klonk het voor de start. Om 12.00u werden ruim 500 deelnemers weggeschoten voor de 30km. Het waren Ricardo Sint Nicolaas en Nixon Fernandes (PAC R’dam) die al direct flink afstand namen van de rest van het veld. Beide mannen lopen 19 april de marathon van Enschede waar ze de magische grens van 2.30u zullen aanvallen. “Deze wedstrijd is niet alleen een mooie test voor mezelf maar als ik hier goed kan samenlopen met Nixon kunnen we straks in Enschede ook veel aan elkaar hebben.” Na 10km in 34.05min en 20km in 1.10:40 was duidelijk dat de mannen er ondanks de wind er nog knap in slaagden om gemiddeld 17 p/u te lopen. Op een stuk tegenwind kon de voorfietser het niet meer bijhouden, de mannen liepen inmiddels op het parcours van de halve marathon en de fietser die deze route begeleidde vergat aan te geven dat de 30km nog een extra lusje bevatte. En zo gebeurde het dat Sint Nicolaas en Fernandes na 27,4km opeens bij de finish waren. “Dit is wel balen, want ik lag perfect op schema om mijn PR aan te scherpen, ik ben wel blij met hoe het ging, de benen voelden erg goed”, aldus Sint Nicolaas die wel de tweede plaats kreeg toebedeeld van de organisatie, het gat op de nummers drie en vier was dermate groot dat deze er normaalgesproken nooit meer waren bijgekomen.

Roland Schellevis en Freek Goedhart waren vanaf het begin samen opgelopen en hielden in de eerste 10km bewust iets in zodat ze in het zware middenstuk nog genoeg energie hadden om tegen de wind in te knokken. Na 2.01:36 finishten ze als negende en tiende, een keurige prestatie. “Ik ben nog niet helemaal tot het gaatje gegaan, dan is deze tijd in combinatie met het weer een prima resultaat”, aldus Goedhart die zondag 5 april samen met Schellevis aan de start zal staan van de marathon Rotterdam. Voor Schellevis wordt dat zijn debuutmarathon: “Ik ben heel benieuwd, de trainingen en wedstrijden gaan super, ik krijg steeds beter een beeld van waar ik sta en wat ik nu, en straks, kan, het blijft natuurlijk wel de onvoorspelbare marathon maar zoals het nu gaat ben ik vol goede moed”.

Zaterdag 15 februari werd in de boswachterij van Westenschouwen de Zwaarste 10 van Zeeland gehouden. Het parcours kent veel beklimmingen, soms door het mulle zand, men krijgt het hier niet cadeau! Onder de ruim 200 deelnemers was een groep van 15 atleten van Rotterdam Atletiek, zij waren op trainingsweekend en pakten deze mooie wedstrijd mee. Het startveld was hiermee gelijk flink sterker bezet. Toch was het Erwin Harmes die een Zeeuwse overwinning bewerkstelligde, met 36.03min hield hij 20sec over op Marco Van Etten (R’dam) en 37sec op Niels Baljet (R’dam). Daarachter was het Eric Wolfert die zich namens AV Flakkee keurig staande hield in de top van het veld, met een vierde plaats in 38.06min bleef hij Martijn de Kok 14sec voor. “Ik was na 3km op één van de langere klimmen weggelopen bij Martijn, het gat bleef daarna gelijk, dus ik moest blijven gaan tot het eind om hem voor te blijven”. Adriaan Lodder finishte na 57.40min en Jacqueline Lodder bleef met 59.48min ook nog binnen het uur."

Foto

Roland Schellevis (l) en Freek Goedhart (r) werkten goed samen in de onstuimige Lansingerlandrun 30km.