25 februari 2020, Goeree-Overflakkee - De rugbyers van Flakkee en hun clustermaatjes van de Batavieren hadden wat goed te maken tegen de studenten uit Leiden van LSRG. "In november werd een zekere voorsprong thuis in de 2e helft nog uit handen gegeven en om de eerste plek te behouden moest er dus zondag in de Sleutelstad van de nummer twee gewonnen worden." Lees hieronder het hele verslag.

Verslag

"Na een kwartier aftasten op het kunstgrasveld brak captain Twan de Waard de ban en daarna zorgde o.a. Aaron Huizer voor een 0-24 ruststand waarbij het bonuspunt al veilig was gesteld. Coach Darren Flynn liet de voorwaartsen vrijwel intact en dat betaalde zich uit. Nadat David Schram twee keer wist te scoren uit een scrum die over de trylijn werd gelopen vroegen de studenten om veiligheidsredenen om ‘uncontested’ scrums, waarbij er niet meer geduwd mag worden, en was de pot gespeeld. Alle wissels kregen hun speeltijd en Dennis Schoonveld en nogmaals Schram zorgden voor een totaal van 8 tries. De gastheren wisten nog drie keer te scoren maar de overwinning kwam nooit meer in gevaar, eindstand 19-48.

De Batavieren hebben nu een gat van 8 punten geslagen met nummer twee LSRG en gaan vol vertrouwen komende zondag naar Sassenheim voor de eerste wedstrijd uit de terugronde tegen RC The Bassets 3."