Den Bommel - Sportpark ‘De Kruus’ in Den Bommel was afgelopen zaterdag 1 februari 2020 het strijdtoneel voor de streekderby tussen VV Den Bommel en De Jonge Spartaan. "De thuisclub presteert vooral de laatste maanden uitstekend en staat in de virtuele stand zelfs 2e in de 3e klasse B van Zuid 1. De gasten uit Middelharnis kennen tot nu een wisselvallig seizoen en stonden voorafgaand aan de streekderby op een tegenvallende 10e plaats. Eerder dit seizoen won De Jonge Spartaan thuis met 5-2 en de laatst gespeelde streekderby in Den Bommel werd met een 1-2 zege afgesloten." Lees hieronder het hele verslag.

Verslag
"Met zelfs een waterig zonnetje en veel toeschouwers rond het veld gaf scheidsrechter Leo van Heiningen om 14.35 uur het beginsignaal. Dwars over het veld stond in stevige wind, in combinatie met het lastig bespeelbare veld leek goed voetbal deze middag op voorhand al uitgesloten. Kort voor het duel bleek Raoul Verolme niet te kunnen spelen, bovendien ontbrak Jan-Willem van Lente aan Spartaanse zijde wegens vakantie. Een van de meest opmerkelijke momenten in de beginfase was de snelle gele kaart voor Gerben van der Weele na een overtreding op het middelveld op Johnno Bakker. Een vrije trap van Patrick Verolme trof het gezicht van de in de muur geposteerde Norman Leune. De openingsfase was voor de thuisclub, maar na 14 minuten spelen gaf aanvoerder Gerben Prins een mooie steekbal op Steven Oosthoek. Zijn daverende schot vanaf rechts spatte op de lat boven de kansloze Rick Postema uiteen. Kort hierna was de zwervende Johnno Bakker slim uitgezakt aan de linkerzijde van de eigen helft. Hij stoomde over links op en gaf een panklare voorzet op Ruben Dos Santen. Deze schoof de bal via een Spartaans been in het doel achter Johan Kroon. Zo stond De Jonge Spartaan opnieuw al snel in een wedstrijd achter. In de 22e minuut was er opnieuw een prachtige steekbal van Gerben Prins op de sprintende Steven Oosthoek. Keeper Rick Postema kwam ver uit zijn doel, maar was kansloos tegen de bekeken schuiver en zo stond het al snel weer gelijk. Scheidsrechter Van Heiningen floot (te) vaak en gaf in de eerste helft ook nog gele kaarten aan Wiljan Driece en Pim Grootenboer. Een voorzet van de mee opgekomen en sterk spelende Tim Driece werd door Joris Buijs tot corner verwerkt. Marc Peeman schoot een toegekende vrije trap in de handen van Rick Postema. De Jonge Spartaan was in deze fase de beter voetballende ploeg en kreeg nog enkele mogelijkheden. Toch was de laatste en beste kans voor rust voor Den Bommel. Een Strakke voorzet van Ruben Dos Santos werd bij de 2e paal voor het doel langs gekopt door Patrick Verolme. Gerben van der Weele moest zich pal voor rust laten vervangen door Jordy Frank. In de toegekende extra tijd van 7(!) minuten werd niet gescoord en de rust werd met 1-1 bereikt.
Marc Peeman kopte in de 48e minuut een vrije trap van Jordy Frank over de lat. Een mooie actie van Michael Sloof over links eindigde met een schot voorlangs. Ook in het begin van de 2e helft hadden de gasten het beste van het spel, maar tot veel kansen leidde dit niet. Den Bommel dacht in de 65e minuut via Patrick Verolme op 2-1 te komen, maar zijn doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. Den Bommel kwam steeds beter in zijn spel en in de wedstrijd. De Jonge Spartaan moest terug en incasseerde (te) veel gele kaarten. Toch was er nog een enorme mogelijkheid voor de gasten toen Juul Peeman een Corner van Steven Oosthoek op de doellijn gekeerd zag worden door Frank Post. Hierna brak een fase aan, waarin Johnno Bakker kans op kans kreeg, maar zijn vizier stond deze middag beslist niet op scherp. Johan Kroon pakte een van dichtbij ingeschoten bal van Johan Kornet en hij onderscheidde zich door in minuut 83 als winnaar uit de strijd te komen van een één op één duel met Johnno Bakker. Kort hiervoor kon Jordy Frank met 2x geel het speelveld verlaten. Vreemd genoeg ging Den Bommel met een numerieke meerderheid niet beter spelen. Pal voor tijd blokte Stefan Klink een schot van Gerben Prins. Zo eindigde deze streekderby in een gelijkspel, waarmee De Jonge Spartaan het gelukkigst zal zijn."

Met 16 punten uit 14 wedstrijden blijft de ploeg uit Middelharnis op de 10e plaats staan. Door de vele gelijke spelen tijdens deze speelronde wijzigt er vrijwel niets in de stand. Zaterdag 8 februari komt het Willemstadse Kogelvangers op bezoek op sportpark Spartacus.

Scoreverloop:
17e Ruben Dos Santos 1-0
22e Steven Oosthoek 1-1

Scheidsrechter Van Heiningen gaf geel aan Stefan Klink van Den Bommel en aan Gerben van der Weele, Wiljan Driece, Pim Grootenboer, Gerben Prins, Marc Peeman, Tim Driece, Steven Oosthoek en Jordy Frank (2x=Rood)