Middelharnis - Zaterdag 25 januari 2020 stond op een waterkoud Sportpark Spartacus de laatste wedstrijd van de heenronde van de competitie 2019-2020 in de 3e klasse B Zuid I op de agenda. De Jonge Spartaan ontving het als 7e geklasseerde SV Duiveland. Bij eventuele winst zouden de gastheren Duiveland op de ranglijst passeren. Lees hieronder de scores en een wedstrijdverslag door De Jonge Spartaan.

Verslag

"Welgeteld 80 seconden stonden er op het scorebord toen de bal al in de Spartaanse doel lag. Slecht uitverdedigen in combinatie met het ontbreken van communicatie zorgde ervoor dat Jordi Wesdorp razendsnel voor de 0-1 kon zorgen. Alsof de thuisploeg hierdoor nog niet wakker was geschud was de wedstrijd in de 12e minuut al bijna gespeeld. Keeper Johan Kroon kwam sterk als winnaar uit een één op één duel met spits Luuk van Duijn. Pas in de 17e minuut viel de eerste echte Spartaanse mogelijkheid te noteren. Een inzet van Steven Oosthoek werd voor de lijn gekeerd door verdediger Steffan de Loofff. Hierna kwam de thuisclub beter in de wedstrijd en moest Duiveland terug. Zo waren er mogelijkheden voor Wiljan Driece, Gerben Prins en Steven Oosthoek. Twee treffers van De Jonge Spartaan werden wegens buitenspel afgekeurd. Na een half uur spelen werd ook een inzet van Marc Peeman van de lijn gehaald. Slechts af en toe wisten de gasten met een snelle counter gevaarlijk te worden. De combinaties van de Jonge Spartaan verliepen steeds vlotter en eigenlijk was het wachten op de verdiende gelijkmaker. Mede door goed keeperswerk van Simon de Bruine bleef de ruststand 0-1.
Direct na rust gooide De Jonge Spartaan er nog een schepje bovenop en bleef de bovenliggende partij. In de 54e minuut was er een mooie actie over de rechterkant van het veld, daarbij vonden Pim Grootenboer en Steven Oosthoek elkaar. Deze laatste bracht de bal voorbij de 2e paal voor het doel. De Vrijstaande Raoul Verolme knikte de bal keurig terug op de eveneens veel ruimte krijgende aanvoerder Gerben Prins. Deze schoot dan toch eindelijk de verdiende 1-1 binnen. Beide teams kregen nog wat mogelijkheden, maar De Jonge Spartaan was de beter voetballende ploeg. Na 68 minuten spelen bracht Steven Oosthoek de bal vanaf links voor het doel. In een woud van benen wist Marc Peeman de bal langs keeper Simon de Bruine te werken en zo stond de felbegeerde en dik verdiende 2-1 op het scorebord. Kort hierop voorkwam Jan-Willem van Lente met een uitstekende ingreep een Zeeuwse doorbraak. Een prachtige solo van Pim Grootenboer kostte deze zo veel kracht, dat er geen schot meer uit zijn benen kon worden geperst. In de 78e minuut kwam Norman Leune binnen de lijnen voor Michael Sloof en werd de thuisclub steeds verder teruggedrongen. Zoals eerder dit seizoen bleek te verdedigend spelen in de slotfase van een duel niet zonder risico’s. Toch bleef de Jonge Spartaan lang op de been, maar het eerder op de mat gelegde verzorgde voetbal was spoorloos verdwenen. In de 86e minuut kwam Koen Vervloed binnen de lijnen voor Gerben van der Weele. Dit gaf diverse omzettingen binnen het team. In de 89e minuut gebeurde het bijna onvermijdelijke. Scheidsrechter Rick Sturm zag in een overtreding op Stefan de Looff een strafschop. Deze werd vervolgens koelbloedig benut door Wouter de Jonge en zo stond het pal voor tijd weer gelijk. Hiermee was de spreekwoordelijke koek nog zeker niet op. In de 90e minuut gaf Koen Vervloed de bal voor het doel, de inzet van Steven Oosthoek belandde tegen de paal en stuitte terug in het veld. De laatste kans in de 93e minuut was voor Jordi Wesdorp. Zijn schot was te zacht om de prima keepende Johan Kroon te verrassen.
Door het gelijkspel zakt De Jonge Spartaan terug naar de 10e plaats. Het vertoonde spel van deze wedstrijd geeft echter moed voor de streekderby tegen het goed presterende VV Den Bommel van zaterdag 1 februari 2020."

Scoreverloop:

2e Jordi Wesdorp 0-1
54e Gerben Prins 1-1
68e Marc Peeman 2-1
89e Wouter de Jonge 2-2 (pen)
Toeschouwers: 135
Scheidsrechter Rick Sturm gaf geel aan Jan-Willem van Lente van De Jonge Spartaan en Stefan de Looff van SV Duiveland.

De Jonge Spartaan:
Johan Kroon, Pim Grootenboer, Juul Peeman, Jan-Willem van Lente, Gerben van der Weele (86e Koen Vervloed), Raoul Verolme, Gerben Prins, Wiljan Driece, Steven Oosthoek, Marc Peeman en Michael Sloof (78e Norman Leune)
SV Duiveland:
Simon de Bruine, Rens Boogert (46e Michael Jonker), Steffan de Looff, Thijs Rentier, Wouter de Jonge, Leendert-Jan IJzelenberg, Robbert de Bruine, Donny van Dongen (68e Matthias Wesdorp) Danny de Looff, Luuk van Duijn (89e Stefan de Bruine) en Jordi Wesdorp

Foto

Op de foto maakt Marc Peeman de 2-1 uit een voorzet van Steven Oosthoek (achtergrond). Wiljan Driece(4) doet ook een poging bij de strakke voorzet te komen.