28 januari 2020, Middelharnis/Rotterdam - Zwemmer Jorian Tanis uit Middelharnis is afgelopen weekend in Rotterdam drie keer Nederlands kampioen geworden in de Mastercategorie 20+ op de korte baan. "Dit deed hij ook drie keer in een nieuw kampioenschapsrecord. Nog nooit was er een zwemmer in zijn leeftijdscategorie zo snel op de 400, 800 en 1500 meter vrije slag op deze Nederlandse kampioenschappen." Lees hieronder meer.

Vervolg
"Op donderdag begon voor Jorian het toernooi met de langste afstand, de 1500 meter vrije slag. Het was al ruim een jaar geleden dat hij deze afstand gezwommen had en dus was het spannend wat voor tijd er op de klokken zou komen. Direct na de start nam Jorian afstand van zijn concurrenten en na een mooie race met een sterke eindsprint tikte hij als eerste aan in een nieuw persoonlijk record: 16:38:72. Hiermee verpulverde hij het kampioenschapsrecord met ruim 21 seconden en verbeterde hij ook en passant het kampioenschapsrecord op de 800 meter met zijn tussentijd.
De volgende dag stond de 400 meter vrije slag op het programma. Ook hier wilde Jorian graag het kampioenschapsrecord verbeteren. Dit lukte hem ruimschoots, wederom tikte hij als eerste van iedereen aan en verbeterde hij het record met zo’n 5 seconden.
Ondanks de vermoeidheid van de voorgaande dagen stond er op zaterdag nog een zwaar nummer op het programma. Dit keer de 800 meter vrije slag. Hier had Jorian het kampioenschapsrecord donderdag al op zijn naam gezet en hij wilde dit graag nog een keer aanscherpen. Het mocht geen verrassing heten dat hij ook dit keer ruim als eerste aantikte. Wederom stond er een kampioenschapsrecord en een nieuw persoonlijk record op het bord. Zo mocht Jorian zich dus na een mooi weekend drievoudig Nederlands Master kampioen noemen."