Middelharnis - Tijdens de winterstop reisde de selectie van De Jonge Spartaan af voor een nuttig en gezellig trainingskamp in het Spaanse Torremolinos. "Daar werd tegen reservehoofdklasser RKDEO 2 een doelpuntrijk 5-5 gelijkspel behaald. De oefenwedstrijd tegen SSS van dinsdag 14 januari 2020 werd vervolgens afgelast." Lees hieronder het hele verslag en de scores.

Vervolg

"Zaterdag 18 januari 2020 kwam WFB uit Ouddorp op bezoek op Sportpark Spartacus. De gasten staan op een toch wat teleurstellende 7e plaats in de 4e klasse I van West 2. Wel won de Ouddorpse formatie het zaaltoernooi om de Champions League in de Staver door in de finale Herkingen te verslaan. Bij De Jonge Spartaan keerden Gerben van der Weele en Tim Driece terug na langdurige afwezigheid. Door de vele afwezigen was het ook deze keer weer een puzzel om de juiste formatie neer te zetten. Door een ernstige blessure ontbreekt bovendien de talentvolle Stan Melissant de rest van het seizoen en Jeroen Jongejan is gestopt met voetballen.
In de warming up bleek Tim Driece toch niet fit genoeg om aan het duel deel te kunnen nemen. In de rommelige beginfase werd er niet of nauwelijks gevaar gesticht door beide ploegen. Een ongelukkige handsbal binnen het eigen strafschopgebied gaf Roan Breen de kans zijn ploeg op een 0-1 voorspong te schieten. De gastheren konden in aanvallend opzicht geen vuist maken. Pas na 25 minuten schoot Marc Peeman een toegekende vrije trap hard in de muur. Kort hierna was er een messcherpe Ouddorpse counter en kon Spits Roan Breen alleen op keeper Johan Kroon af. Deze bleef koel en schoof de bal beheerst in de linkerbenedenhoek. Zo stond het binnen een half uur 0-2 voor WFB. Een van de weinige doelpogingen van de eerste helft kwam uit een kopbal van Marc Peeman. Deze werd echter eenvoudig gekeerd door de doelman.
Na rust verving Dion Smit Norman Leune. De thuisclub probeerde het wel, kreeg enkele kansjes, maar moest alert blijven voor de Ouddorpse counters. In de 54e minuut wist de attent uit zijn doel gekomen Johan Kroon een doelpunt te voorkomen. Steven Oosthoek kreeg enkele kansjes, maar zijn vizier stond deze middag ook niet op scherp. Een scherp aangesneden vrije trap van Marc Peeman schampte het zijnet. Steven Oosthoek zag zijn poging even later na een van de weinig vloeiende aanvallen van deze wedstrijd pal over de lat gaan. In de 89e minuut werd Marc Peeman binnen het strafschopgebied vastgehouden en scoorde Steven Oosthoek de te late tegentreffer uit de toegekende strafschop. (1-2)
De Jonge Spartaan speelde een rommelige en op zijn zachtst gezegd niet al te beste wedstrijd tegen WFB. De komende week maar scherp en hard trainen voor de hervatting van de competitie, thuis tegen Duiveland op zaterdag 25 januari 2020."