2 januari 2020, Goedereede - Zondag 22 december werd in het Stadscafé Goeree te Goedereede de eerste editie gehouden van het Open Goedereede. 44 darters namen deel aan dit toernooi georganiseerd door voormalig bondscoach John Lokken, die tegenwoordig ook woonachtig is in de stad Goedereede. "Er werd deze dag 15 maal 180 gegooid, waarvan Wesley van Ravensteijn met vier stuks de meeste wist te gooien. Hoogste finish van de dag was 148, gegooid door Arjan Zondervan. Beste dame werd Kyra van Genderen uit Dirksland."Lees hieronder het hele verslag en de uitslagen.

Verslag

"Vanuit de hele regio waren er deelnemers, maar kwamen er ook spelers uit o.a. Almere, Lelystad, Den Haag, Tholen en zelfs uit België. In het knockouttoernooi met winnaars- en verliezersronde zagen we in de uiteindelijke finale van de verliezersronde Wim Bakelaar (Melissant) winnen met 3-2 van Wesley van Ravensteijn (Den Haag).

In de winnaarsronde lag er een hoofdprijs van honderd euro klaar met daarbij een grote wisselbokaal, waar flink voor gestreden werd. Bij de uiteindelijke kwartfinales vonden we maar liefst zeven Flakkeese dartspelers, iets wat op voorhand niet verwacht werd. Sander van Oostenbrugge (Sommelsdijk) won hier van Jaap van Splunder (Stellendam). René Molendijk (Ooltgensplaat) kende weinig moeite met Nico Cuccumazzo (Hellevoetsluis). Wilbert Beijen (Dirksland) kon geen vuist maken tegen Martin Jongejan (Den Bommel) en Roy Moerenhout (Oude-Tonge) won de kraker tegen Arjan Zondervan (Dirksland).

De finale zou uiteindelijk gaan tussen Martin Jongejan en René Molendijk, dit omdat zij eerder in de halvefinale respectievelijk te sterk waren voor Roy Moerenhout en Sander van Oostenbrugge. Deze finale bleek een spannende tussen deze twee Flakkeese topspelers. Jongejan toonde zich toch het koelbloedigst en won de finale met 6-3.

Er werd deze dag 15 maal 180 gegooid, waarvan Wesley van Ravensteijn met vier stuks de meeste wist te gooien. Hoogste finish van de dag was 148, gegooid door Arjan Zondervan. Beste dame werd Kyra van Genderen uit Dirksland."

Uitslagen Open Goedereede:

Laatste 16
Chris Stam de Jonge – Sander van Oostenbrugge = 1-3
Arno Doornhein – Jaap van Splunder = 2-3
René Molendijk – Martijn Mierop = 3-1
Jaap Dingenouts – Nico Cuccumazzo = 1-3
Wilbert Beijen – Freddy Claessens (Bel) = 3-0
Tiemen Voogd – Martin Jongejan = 2-3
Lorenzo Pronk – Roy Moerenhout = 0-3
Raymond van den Ende – Arjan Zondervan = 0-3

Kwartfinale
Sander van Oostenbrugge – Jaap van Splunder = 4-0
René Molendijk – Nico Cuccumazzo = 4-0
Wilbert Beijen – Martin Jongejan = 0-4
Roy Moerenhout – Arjan Zondervan = 4-1

Halvefinale
Sander van Oostenbrugge – René Molendijk = 1-5
Martin Jongejan – Roy Moerenhout = 5-2

Finale
René Molendijk – Martin Jongejan = 3-6

Foto

Op de foto ziet u vlnr: Michel den Eerzamen (Stadcafé Goeree), Martin Jongejan en John Lokken (RWB Darts).