Sommelsdijk - SRGO De Staver trekt jaarlijks 300.000 bezoekers. "Een geweldig bedrijf dat zich in de geschiedenis bewezen heeft, open staat voor positiviteit en veranderingen én vooruitstrevend is!" Er gebeurt altijd van alles: inwoners sporten er wekelijks, maar er wordt ook van alles georganiseerd in sport en -recreatiecentrum De Staver. Door bedrijven, verenigingen, individuen en vooral ook door De Staver zelf. Lesly Wolters, directeur SRGO is trots op "zijn" crew. Lees hieronder verder.

Lesly Wolters: "Organiseren doet De Staver bij voorkeur met anderen mensen, met professionele organisatoren of met vrijwilligers. Mooie voorbeelden zijn de Champions League, Vrienden van ’t Eiland, de Kindervakantieweek, het Oud & Nieuw-feest, diverse sporttoernooien, wekelijkse kerkdiensten, ondersteunende taken voor het opleiden van sportkader, het opzetten van nieuwe zwemactiviteiten, het leveren van prestatieverhogende ondersteuning aan zwemvereniging de Schotejil en het faciliteren van de zwemvierdaagse. Haast teveel om op te noemen. Ook heeft de Staver bij de oprichting van twee eilandelijke sporten als initiator aan de wieg gestaan: ZV Olympia voor zaalvoetbal en HCGO voor (zaal)hockey."

Sportief en cultureel bolwerk

"De Staver was de redder voor het voortbestaan van gymnastiekvereniging MHSD, was medeorganisator van de Energy Island beurs (video) en zo kunnen we nog wel even doorgaan. De Staver is een bijzonder centrum waar we trots op mogen zijn. De gemeente heeft een uitdaging met al haar maatschappelijke vastgoed. Maar een centrum als de Staver is niet weg te denken uit de samenleving van Goeree-Overflakkee."

Vrijwilligers

"De laatste activiteit 'Kerstdiner Flakkee', werd op tweede Kerstdag jl volledig georganiseerd en ondersteund door vrijwilligers en tal van organisaties waaronder De SRGO Staver. Ook directie en medewerkers staken vrijwillig de handen uit de mouwen. En dat was geweldig om te kunnen doen!"

De komende dagen brandt op sportgebied het voetbal (Champions League) en turnen weer los, en niet te vergeten nog een paar mooie culturele feesten. Wolters: "Komende week komen er zomaar weer 1.000 mensen per dag over de vloer. De medewerkers van De Staver leveren hierin een topprestatie waarbij we streven naar perfectie, maar waar natuurlijk niet altijd alles perfect gaat. Onze medewerkers zetten zich volledig in voor onze inwoners en bezoekers. Ze doen dit professioneel of zoals op Tweede Kerstdag geheel vrijwillig, en dan hebben we het niet over "kantoortijden". Trots op De Staver, maar ook op de andere locaties van SRGO, waar dezelfde cultuur aanwezig is!"