17 december 2019, Sommelsdijk - Afgelopen maandag werden er door de leden van damvereniging Denk en Zet weer competities gespeeld in Recreatie- en Sportcentrum De Staver in Sommelsdijk. Bekijk de uitslagen en het verslag: "...Het was de laatste officiële wedstrijdavond van 2019. Er is echter weer een toegift, een zogeheten "simultaanwedstrijd". Op maandagavond 6 januari 2020. Misschien ook wel interessant voor damliefhebbers van buiten de vereniging. Iedereen van harte welkom om 19:00 uur in de Staver. En het is gratis....." Lees hieronder het hele verslag en bekijk de uitslagen.

Damvereniging “Denk en Zet” Sommelsdijk
16 december 2019

Afdeling 1
G. Kamp – W. Drenth 1-1
J. Wolfert – P. Leroy 0-3
W.Vroegindeweij - J. A. Dekker 1-1
J. van Hoorn -J. de Jong 1-1
Afdeling 2
S.W.Keijzer - G. Noteboom 1-1
L. Visser - W. Stolk 0-3
R. Kwakernaak -R. van Rijnberk 3-0
J. Kruik - J. Jordaan 0-3

Verslag

"Het was de laatste officiële wedstrijdavond van 2019. Er komt weer een toegift, een zogeheten "simultaanwedstrijd". Volgende week. Misschien ook wel interessant voor damliefhebbers van buiten de vereniging. Iedereen welkom om 19:00 uur in de Staver. Gratis.
Kamp had ongelooflijk veel geluk. Hij maakte een slagzet, die niet goed uitkwam. Drenth zag toen een knal van een damzet over het hoofd. Een zet, die gelijk beslissend zou zijn geweest.
Wolfert kwam door de zogenaamde bomzet een schijf achter. Daar zorgde Leroy voor. Het kostte Wolfert een schijf. Leroy die uitstekend in vorm is, liet zich niet meer verrassen. Dekker deed het tegen Vroegindewij op het laatst ook niet helemaal goed. Dat betekende dat hij met een gelijkspel genoegen moest nemen. Het was overigens een boeiende partij met een aantal ingewikkelde stellingen. Van Hoorn en De Jong speelden een heel moeilijke partij, die droppeltjes zweet kostte. Daarom besloten ze halverwege de wedstrijd maar te stoppen en met één puntje genoegen te nemen.
Keijzer en Noteboom speelden dé partij van de avond. Toen de anderen zo goed als klaar waren, moesten zij als het ware nog beginnen. Dat leverde veel kijkers op. De kansen op een overwinning wisselden. Keijzer vergiste zich een keer. Hij had een andere zet genoteerd. Dat had de beslissende zet kunnen zijn. Trouwens, ook Noteboom liet een prachtige damzet lopen. Al met al is remise na zo’n partij de mooiste uitslag. Visser vergiste zich al in het begin van de wedstrijd tegen Stolk. Hij zag toen wel in dat er niet veel meer te redden viel, dus gaf hij zich maar gewonnen. Ruud speelde tegen Kwakernaak een keurige partijtje. Kwakernaak kreeg het niet cadeau. Jammer, als je zo dicht bij een gelijkspel bent. Kruik verloor van Jordaan op de klok. Hij gebruikte meer tijd dan hij gebruiken mocht. Teleurstellend, temeer daar zijn tegenstander al enkele keren remise aangeboden had. Hij heeft dus een puntje laten liggen."