13 december 2019, Regio - Zaterdag 7 december werd in Kruiningen de 27e Den Inkelcross gehouden, de derde van totaal zeven wedstrijden in de Zeeuwse Crosscompetitie waar een aantal Flakkeese atleten zich goed voorin weet te mengen. Bij de jeugd eindigden broer en zus Zedie en Daphne Joppe al verschillende keren op het podium en ook in Kruiningen pakten ze medailles! Lees hieronder een verslag door AV Flakkee.

Verslag

"Het parcours was behoorlijk drassig door de vele regenval van de afgelopen week. Gelukkig waren de meeste deelnemers goed voorbereid en werden de spikes ondergebonden zodat er voldoende grip was op de glibberige passages. De jeugd kwam als eerste in actie en bij de dames A-junioren was het Daphne Joppe die haar tweede overwinning op rij boekte, met een voorsprong van tien seconden liet ze Sophie Vervuurt (Vlissingen) ruim achter zich na 1km in 3.52min. Goed voorbeeld doet goed volgen, zo dacht broer Zedie Joppe, hij liep al snel op de derde plaats en wist die knap vast te houden tot het eind, zo mocht ook hij het podium bestijgen! Luuk Broekhuis en Stijn Vroegindeweij kwamen in actie bij de A-pupillen en finishten als vijfde en elfde, Karlijn Bezuijen werd vijfde bij de meisjes C-pupillen.

Op de korte cross was het de Belg Evert Verdegem die de winst pakte na 9.28min, Edwin Stolk finishte als elfde na 11.04min en Bert Joppe werd zeventiende na 12.30min. Daarna volgde het slotstuk van de middag, de lange cross 9km. Topfavoriet Tim van den Broeke was al snel los van de concurrentie en ging onbedreigd naar de overwinning in 31.57min. Yunis Stitan finishte als tweede na 32.29min en Beuayehu Petersen werd knap derde, de A-junior klokte af in 32.35min. De snelste Flakkeese atleet was Eric Wolfert, hij liep lang samen met Sander Post (Terneuzen) maar wist in de slotronde te versnellen en zo het gat naar Boris de Bruijn (Kloetinge) te dichten. Na een spannende eindsprint finishte Wolfert als zesde na 35.05min. “Dit is een geweldige cross, alle elementen zitten er in, gras, bospaden, blubber, klimmetjes, echt prachtig!” Freek Goedhart finishte als vijftiende na 38.00min.

Zondag 1 december werd Voorne’s Duintrail gehouden, de prachtige route voert de deelnemers langs Rockanje en Oostvoorne via strand en duinpaden. Er was keuze tussen 15, 29 of 44km en onder de totaal 750 deelnemers waren ook verschillende AV Flakkee atleten. Op de 15km was er succes voor Yennick Wolthuizen uit Ouddorp. De kersverse Nederlands Kampioen duatlon versloeg in de eindsprint de plaatselijke favoriet Henk van Leeuwen en finishte na 57.07min. John de Leeuw noteerde 1.17:25 en even later finishte ook Hans Bienefelt die 1.20:46 klokte. Ook bij de dames was er Flakkees succes, Laurey van den Berge pakte de overwinning na 1.03:42 en had daarmee ruim twee minuten voorsprong op Diede Diederiks uit Rotterdam. Van den Berge won eerder dit seizoen al een cross in Brabant en laat ook nu zien dat ze in goeden doen is. Judith van Groningen finishte na 1.22:22 en Rita Verhage volgde kort daarachter met 1.24:07, Wilma Bolleman passeerde de eindstreep na 1.36:21.

Na de dubbelslag op de 15km was er ook nog Flakkees succes op de 29km, daar pakte Christiaan van Beusichem de winst na 1.45:36. Vanaf het voorjaar kampte hij met een blessure maar nu toonde hij zich weer van zijn beste kant. “Ik train nu weer een tijdje lekker en wilde deze trail eens testen hoe ik er voor sta, nou, dat zit wel goed! Nu lekker verder trainen en hopen dat verdere pijntjes uitblijven!” Dat Van Beusichem zijn klasse ten toon spreidde was ook te zien aan de voorsprong op nummer twee, Ton Hettema uit Rotterdam. Die liep op onlangs op de 7Heuvelenloop Nijmegen 15km een tijd van 50.24min en werd nu op 7.29min achterstand gezet! Ron van Dijk was gestart op de 44km maar miste met enkele andere lopers een afslag waardoor ze een stukje van het parcours misten en uiteindelijk na ‘slechts’ 34km de streep bereikten. “De benen voelden niet zo super vandaag, het was wel goed zo!”

Foto: Zedie Joppe op weg naar de derde plaats in den Inkelcross Kruiningen.