9 december 2019, Middelharnis - Zaterdag 7 december speelde De Jonge Spartaan de laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar 2019. "Tegenstander was het nog puntloze Seolto uit Zevenbergen. Door tegenvallende resultaten waren de gastheren afgedaald naar de voorlaatste plaats met slechts 8 punten uit 10 wedstrijden. Voor beide teams dus een zeer belangrijk treffen. Beide trainers kampten met een waslijst aan afwezigen." Lees hieronder het hele verslag.

Verslag

"Al om 14.00 uur gaf scheidsrechter Patrick de Meyer het beginsignaal. Na een mooie aanval over diverse schijven schoot Jan Willem van Lente de bal over het doel van keeper Ruud Hendrikx. Deze bleek een sta in de weg voor schoten van Pim Grootenboer, Steven Oosthoek en Michael Sloof. Pas na een half uur werd een gaatje gevonden in de Brabantse afweer. Een mooie pass van Gerben Prins werd door Steven Oosthoek doorgekopt naar Marc Peeman. Deze scoorde de verdiende 1-0 met een bekeken schuiver. Direct aansluitend had Thomas van der Wal de gelijkmaker op zijn schoen. Hij schoot de bal wel over keeper Johan Kroon, maar zijn inzet verdween naast het doel. De ijverige Steven Oosthoek was nog twee keer dichtbij een doelpunt, maar ook nu was keeper Ruud Hendrikx de situatie de baas. Op het middenveld viel met name het goede spel van Wiljan Driece op. Kort voor rust was er weer een ‘ouderwetse’ solo van Pim Grootenboer over rechts. Zijn daverende schot verdween in het dak van het doel en promoveerde zo tot 2-0. Met deze stand werd de rust bereikt.
Na 49 minuten spelen constateerde scheidsrechter De Meyer een overtreding van Steven Oosthoek binnen het eigen strafschopgebied. Het was keeper Johan Kroon die zich opnieuw deed gelden tijdens een strafschopsituatie. Hij keerde de inzet van Thomas van der Wal bekwaam en deze keer was er geen rebound. Seolto kwam er verder tijdens de 2e helft steeds minder uit en De Jonge Spartaan zocht waar het kon de aanval. Het was de voor Michael Sloof ingevallen Derrick Dubbeld die vanaf rechts de bal voor het doel bracht. Voorbij de 2e paal nam Steven Oosthoek de bal uit de lucht direct op zijn rechterschoen en tekende zo voor de fraaie 3-0. In de 79e minuut was het opnieuw de opstomende Pim Grootenboer die met een prachtig schot in de verre hoek voor 4-0 zorgde. Hij scoorde daarmee al weer zijn 7e competitiedoelpunt van het seizoen. In de slotfase was er nog een redding van Johan Kroon en strandde een schot van Derrick Dubbeld op de vuisten van Ruud Hendrikx.
Zo boekte De Jonge Spartaan een nuttige zege, tankte zelfvertrouwen en gaat volgende week op bezoek bij De Fendert in Fijnaart. De winnaar van dit duel vindt aansluiting bij de middenmoot."

Scoreverloop:
28e Marc Peeman 1-0
43e Pim Grootenboer 2-0
73e Steven Oosthoek 3-0
79e Pim Grootenboer 4-0
Toeschouwers: 113
De prima leidende scheidsrechter Patrick de Meyer gaf geel aan Steven Oosthoek van De Jonge Spartaan en aan Teun Broere van Seolto.
Opstellingen:
De Jonge Spartaan: Johan Kroon, Pim Grootenboer, Juul Peeman, Jan Willem van Lente (81e Rick Schellevis), Jordy Frank, Wiljan Driece, Gerben Prins, Raoul Verolme, Steven Oosthoek, Marc Peeman (71e Nick Bronder) en Michael Sloof (64e Derrick Dubbeld)
Seolto: Ruud Hendrikx, Rowan Pruijsers (58e Justin Konings), Jorn van der Wal, Kjeld den Braber (67e Robin Brouwers), Jip van der Lely, Dylan Konings, Chris van Persie, Thomas van der Wal (81e Brian de Graaf), Jordi Lokers, Thijs Nagtzaam en Teun Broere.

Foto

Op de foto schiet Steven Oosthoek fraai de 3-0 achter keeper Ruud Hendrikx van Seolto.