2 december 2019, Middelharnis - De laatste dag van november 2019 bracht WHS uit Sint Annaland naar sportpark Spartacus van De Jonge Spartaan in Middelharnis. "Deze Zeeuwse tegenstander verloor de laatste wedstrijden en vond zich terug op de 9e plaats van de ranglijst. De Jonge Spartaan speelde zaterdag 23 november een bijzonder matig duel in Sint Philipsland." Lees hieronder het wedstrijdverslag. Zaterdag 7 december komt het nog puntloze Seolto uit Zevenbergen op bezoek op Spartacus. Het aanvangstijdstip is dan al om 14.00 uur.

Wedstrijdverslag DJS

"Thuisclub NOAD’67 was terecht met 2-0 te sterk. De gastheren stonden vooraf op een teleurstellende 12 e plaats. Voor beide teams stond er dus heel wat op het spel deze middag. Het duel begon onder werkelijk stralende omstandigheden. Door de vele afwezigen binnen de Spartaanse selectie was het ook deze keer weer flink puzzelen om de sterkst mogelijk formatie binnen de lijnen te brengen. Al kort na het begin sneed aanvoerder Gerben Prins de bal mooi aan en het was spits Marc Peeman die de bal over het Zeeuwse doel kopte. WHS kreeg enkele corners en een schot van Jasper Gunter ging over.

Na een kwartier schoot Gerben Prins een toegekende vrije trap op de lat. De rebound werd door Marc Peeman over het doel gekopt. Over en weer ontstonden wat kansen en mogelijkheden, gescoord werd er lange tijd niet. Door goed uit zijn doel te komen verijdelde Johan Kroon een kans voor Jeremy de Witte.

In de 39e minuut kwam er een diepe bal op rechts terecht bij de 16-jarige Jasper Gunter. Deze snelde langs de lijn en gaf een prima voorzet op Peter Hage. Deze scoorde beheerste de 0-1. Michael Sloof schoot hierna van dichtbij over. Opnieuw een snelle Zeeuwse counter zorgde voor problemen in de Spartaanse defensie. Op de rand van buitenspel liet Jasper Gunter iedereen zijn hielen zijn en schoot de bal keurig in de verre hoek (0-2). Op slag van rust schoot Marc Peeman een vrije trap prachtig achter Armando de Witte en dat betekende de aansluitingstreffer.

Kort na rust dacht Steven Oosthoek na een bekeken actie al voor de gelijkmaker te zorgen, maar zijn fraaie stiftje ging net naast. Vrijwel direct aansluitend was er weer een aanval van de gastheren. Steven Oosthoek legde de bal af op de vrijwel naast hem staande Raoul Verolme. Deze schoot de bal hard achter keeper De Witte en dat betekende dan toch de 2-2. De Jonge Spartaan zette aan en kreeg kansen. Michael Sloof en Jordy Frank stuitten op de keeper.

In de 70e minuut zag scheidsrechter Beumer in het strafschopgebied, waarschijnlijk als enige op het complex, een duwfout van Jordy Frank en kende een strafschop toe. Johan Kroon keerde de inzet van Jeremy de Witte, maar de rebound was een prooi van Jasper Gunter. Zo kon de thuisclub opnieuw in de achtervolging. Nick Bronder verving Raoul Verolme en Wiljan Driece schoof een linie op. Op jacht naar de gelijkmaker kreeg Jordy Frank na een fraaie solo nog een kans. Zijn schot werd gekeerd door Armando de Witte. Door de meer aanvallende speelwijze ontstond er steeds meer ruimte. Het was de uitblinkende Jasper Gunter die in de 80e minuut de kortste weg naar het doel koos en keeper Johan Kroon kansloos liet. Dit betekende zijn derde doelpunt van de middag en tevens de beslissende 2-4.

De Jonge Spartaan probeerde het wel, maar het vizier stond beslist niet op scherp. Mede dit resultaat en de verrassende winst van De Fendert bij koploper Halsteren zakt De Jonge Spartaan zelfs naar de 13 e en voorlaatste plaats."

Zaterdag 7 december komt het nog puntloze Seolto uit Zevenbergen op bezoek op Spartacus. Het aanvangstijdstip is dan al om 14.00 uur.

Foto

Op de foto keert keeper Johan Kroon de strafschop van Jeremy de Witte. De rebound wordt echter wel benut door de uitblinkende Jasper Gunter.