Ouddorp - Bij het tweede deel van de wedstrijden om de Zuid-Hollandse Kampioenschappen zwemmen in Dordrecht afgelopen weekend heeft Thalia Meijer 2 maal een gouden medaille gewonnen bij de meisjes onder 12 jaar. Ze deed dit op de 50 en 100 meter schoolslag. Op de 50 meter zwom ze een tijd van 35.73. Op de dubbele afstand tikte ze aan na 1.19.05. Deze tijd was voor haar een dik persoonlijk record. De Ouddorpse schoolslagspecialiste won ook een zilveren medaille op de 200 meter schoolslag (2.52.58). Lees hieronder verder.

Vervolg

Oudere zus Phaedra is ook een schoolslag zwemster. Zij komt uit bij de meisjes onder de 16 jaar. Op de 50 meter schoolslag veroverde zij de zilveren medaille (34.02). Op de 50 meter vrij tikte Phaedra ook als tweede aan. Zij zwom een prachtig persoonlijk record in 27.63. Jorian Tanis komt uit bij de senioren. Zijn beste klassering behaalde hij op de 200 meter vrij. Hij verbeterde op deze afstand zijn pr tot 1.54.78. Hij werd hiermee net vierde. De middel lange en langere afstanden zijn Leyla Oversluizen haar favoriete nummers. Zij zwom naar een verdienstelijke achtste plaats op de 400 meter wisselslag bij de meisjes onder de 14 jaar. Op deze afstand verbeterde zij haar persoonlijk record met maar liefs 6 seconden tot 5.32.62. Deze 5 zwemmers komen uit voor MNC Dordrecht. Volgende maand gaan ze deelnemen aan de Nederlandse kampioenschappen.