Regio - Op 23 november 2019 organiseerde Karateschool Kiyozumi hun jaarlijkse open Nederlands Kampioenschap. "Een thuiswedstrijd voor de karateka’s van Budokai Senshi waar we graag gebruik van maken. Dit jaar trok het toernooi rond de 200 deelnemers uit landen als: Nederland, Belgie, Polen, Israel, Belgie en Duitsland. Van Budokai Senshi namen Meggie Verbaan, Bas van Brussel en Jette Prins deel." Lees hieronder het hele verslag.

Verslag

Van Budokai Senshi namen Meggie Verbaan, Bas van Brussel en Jette Prins deel. Zij waren alle 3 gedreven om de prijzen mee terug te nemen naar onze club. Op het toernooi troffen ze zoals ieder jaar een afvalsysteem. Dit betekend dat je als je niet wint direct bent uitgeschakeld, Meggie en Bas waren echter ingedeeld in 2 matchmaking partijen omdat er niet veel inschrijvingen waren in hun klasse. Meggie had op slechts 2 dagen van te voren de vraag gekregen of dat ze wilde vechten. Ze stemde toe maar de zenuwen slopen er toch al snel in. Desondanks ging ze op de mat staan en zette zij en haar tegenstandster een mooie technische partij neer, ze verloor hier net op punten. Maar wat een stoere stap dat ze op zo’n korte termijn op dit toernooi wilde gaan staan. Het karakter wat Meggie liet zien had de tegenstander van Bas helaas niet, vanwege onvrede over een scheidsrechtersbeslissing in een andere partij, besloten zij weg te gaan en de wedstrijd te staken. Bas werd zonder te vechten Nederlands Kampioen, maar behaalde hier uiteraard niet de voldoening die hij normaal gesproken voelt bij zijn sportieve prestaties. Jette trof echter wel een hele uitdagende poule. Zij kwam uit in de klasse +45 kg, dit betekende dat zij tegenstanders van 45 kg maar ook veel zwaarder kon treffen. Jette woog net 47 kg wat betekend dat zij de lichtste van deze klasse was. De eerste ronde won ze nog overtuigend van haar tegenstandster uit leiden door een goed geplaatste stoot op de solar plexus. De 2e partij kwam zij tegen een veel zwaardere tegenstander die dit voordeel direct inzette door vol druk te zetten op Jette. Jette had het zwaar en was zichtbaar aangeslagen maar bleef zich verzetten, verliezen was geen optie. Na 30 sec vocht zij zich letterlijk terug en wist de zwaardere tegenstander in haar achteruit te zetten, deze wist zich geen raad en maakte hierbij een onreglementaire techniek op het gezicht. Dit strafpunt leverde Jette uiteindelijk de welverdiende winst op. Eenmaal in de finale trof zij zowaar nog een langere/zwaardere tegenstandster. desondanks zag deze het niet zitten om nogmaals de slagenwisselingen aan te gaan waarin Jette haar tegenstandsters in de 1ste rondes overklaste. Haar tegenstandster maakte goed gebruik van haar lengte voordeel en bleef bewegen waardoor het voor Jette lastig werd om te scoren. Hierdoor ging de partij net naar haar tegenpartij maar behaalde zij toch een mooie 2e plaats. Maar dit verhaal krijg nog een gouden randje. Niet alleen wij maar ook organisatie was zo onder de indruk van Jette haar doorzettingsvermogen en vechtlust dat zij de spiritprijs behaalde. Een speciale prijs die zij won boven de 200 andere deelnemers van dit toernooi. Een heel groot compliment voor een top talent."

Ook interesse in Karate? of 1 van de andere sporten zoals: Kickboksen, Boksen, Cardioboksen, Yawara Ju Jutsu, Kickbag, Yoga enz. Kijk dan op www.budokai-senshi.com . De eerste 2 proeflessen zijn gratis en bij lidmaatschap krijgt u tot het einde van het jaar nog een gedeelte van uw bescherming cadeau.