26 november 2019, Middelharnis - "De koude zaterdag 23 november voerde het elftal van Hans de Heer en Peter van Dulst naar Sint Philipsland. Tegenstander Nooit Opgeven Altijd Doorgaan (NOAD’67) was deze dag aan de Zijpestraat de tegenstander. De gastheren stonden vooraf op de 12e plaats met zes punten uit acht wedstrijden." Lees hieronder het hele verslag door DJS.

Verslag

"De Jonge Spartaan stond een plaatsje hoger met acht punten uit evenzovele wedstrijden. NOAD won dit seizoen thuis van Prinsenland en uit in Sint Annaland van WHS. De Jonge Spartaan won 9 november de laatst gespeelde competitiewedstrijd knap met 1-6 van Krabbendijke.
In het programmaboekje van de thuisclub viel te lezen dat Sinterklaas uitgerekend deze dag Sint Philipsland met zijn komst zou verblijden, al dan niet vergezeld van een diversiteit aan zwarte pieten. Helaas kwam deze dag niet alleen de echte Sinterklaas aan in het Zeeuwse dorpje, maar bleken de gasten ook zeer vrijgevig. Van deze vrijgevigheid werd al na ruim 20 minuten blijk gegeven. Na een misverstand tussen keeper Johan Kroon en Juul Peeman kon de boomlange en aalvlugge Joost de Witte zijn voet tegen de bal krijgen en pakte zo dit eerste presentje uit in de vorm van de 1-0. Het aanwezige publiek kreeg een bijzonder matig duel voorgeschoteld, waarin gegrossierd werd in fouten. Kort voor rust kreeg Martijn Groenendijk de bal op rechts van Steven Oosthoek, Zijn schot ging echter net naast de verkeerde kant van de paal. Arbiter Danny van der Velde zal wel eens een betere wedstrijd hebben gefloten. Diep in blessuretijd van de eerste helft gaf hij in eerste instantie een vrije schop aan De Jonge Spartaan wegens hands. Na Zeeuwse protesten herriep hij zijn beslissing en ging de bal dan toch op de stip na hands van Jan Willem van Lente. Marvin Quist schoot dit buitenkansje snoeihard onder de lat en dat betekende tevens de 2-0 ruststand.
In de 2e helft zetten de gasten in eerste instantie aan. Er ontstonden enkele kansen en mogelijkheden. Na hands in het strafschopgebied kregen de gasten ook een strafschop toegekend. Keeper Pjotr Mosselman keerde de inzet van Steven Oosthoek en pakte met enig fortuin ook de rebound van Marc Peeman. NOAD plooide terug en wachtte geduldig op een Spartaanse fout, waarna keer op keer een razendsnelle uitbraak volgde via Joost de Witte. De Jonge Spartaan nam steeds meer risico’s en het wachten was eigenlijk op de 3-0. Door een aantal keren uitstekend uit zijn doel te komen wist Keeper Johan Kroon dit te voorkomen. In de slotfase ging een vrije trap van Marc Peeman net over. De gastheren raakten in de slotfase in een aanval nog een keer de paal en de lat. Hiermee was de koek op en dropen de Spartanen af na een bijzonder povere middag. Het is niet te hopen dat Sint en Piet deze wedstrijd in hun route door het dorp op hadden genomen, waarschijnlijk waren ze dan ijlings vertrokken.
Door dit resultaat en de andere uitslagen van deze speeldag staat de Jonge Spartaan op een teleurstellende 12 plaats, slechts een punt verwijderd van het op de voorlaatste plaats staande De Fendert. Zaterdag 30 november komt de huidige nummer 9, WHS uit Sint Annaland, op bezoek op Sportpark Spartacus."

Scoreverloop:
Scheidsrechter Van de Velde gaf gele kaarten aan Armin Geense en Luuk Spijker van NOAD’67 en aan Jordy Frank, Wiljan Driece en Juul Peeman van De Jonge Spartaan.
Toeschouwers: 97
21e 1-0 Joost de Witte
48e 2-0 Marvin Quist (pen)
NOAD’67
Pjotr Mosselman, Iwan Geense, Armin Geense, Carlo de Kok, Rob den Engelsman (60e Luuk Spijker), Marvin Quist, Justin Moerland, Tom de Ruijter, Lars Steijn (75e Franky den Engelsman), Joost de Witte (80e Justin Walpot) en Wessel Quist.
De Jonge Spartaan
Johan Kroon, Pim Grootenboer, Juul Peeman, Jan Willem van Lente (64e Raoul Verolme), Jordy Frank, Wiljan Driece, Gerben Prins, Martijn Groenendijk (46e Derrick Dubbeld), Steven Oosthoek, Marc Peeman en Michael Sloof.

Foto

Op de foto is keeper Pjotr Mosselman de situatie bij een hoekschop de baas. Hij wordt onder andere omringd door de Spartanen Pim Grootenboer, Jan Willem van Lente, Marc Peeman en Juul Peeman.