21 november 2019, Regio - Afgelopen weekend hebben vijf Flakkeese zwemmers die uitkomen voor MNC Dordrecht acht medailles gewonnen bij de Regio Kampioenschappen zwemmen in Den Haag. Elise Tanis won vier gouden en één zilveren medaille. Lee shieronder een kort verslag.

Verslag

"Elise Tanis werd eerste op de 100 meter vrij (0.56.87), 100 meter rug (1.03.74) en de 100 meter wisselslag (1.04.03). Een tweede plek behaalde ze op de 50 meter vlinderslag (28.30). Op de estafette 4x100 meter wisselslag mix werd haar team, waar ook haar broer Jorian deel van uit maakte, eerste. Thalia Meijer won 2 medailles bij de meisjes tot 12 jaar. Een zilveren medaille won de Ouddorpse op de 100 meter wisselslag in een mooi persoonlijk record (pr) van 1.13.69. Op de 50 meter vlinderslag werd ze derde in een pr van 32.50. Phaedra Meijer kwam uit bij de meisjes tot 16 jaar. Op de 100 meter wisselslag won zij een mooie bronzen medaille met een prachtig pr van 1.09.30. Jorian Tanis won na een spannende race een verdiende bronzen medaille op de 200 meter rug (2.08.33) bij de senioren. Lange afstand specialiste Leyla Oversluizen behaalde een achtste plaats op de 800 meter vrij (10.16.55) bij de meisjes tot 14 jaar. En op de 200 meter vrij zwom ze 3 seconden van haar beste tijd af. De zwemmers kunnen terugkijken op een mooi weekend en ze gaan zich opmaken voor het tweede weekend van deze kampioenschappen."