Regio - Op zaterdag 9 november reisde een delegatie van Karateschool Kiyozumi af naar Rosmalen om deel te nemen aan het Kankei kampioenschap georganiseerd door Sensei Jet van Tomoe Dojo. Lees hieronder meer, door Karateschool Kiyozumi.

Vervolg

Vanuit verschillende scholen is er al een aantal jaren het initiatief om een laagdrempelig onderling tournooi te organiseren voor leerlingen die geen of weinig wedstrijdervaring hebben. Dit om wedstrijdervaring op te doen, zelfvertrouwen te vergroten en stapsgewijs te leren omgaan met de spanning rondom de wedstrijden. Ook het sociaal aspect rondom de wedstrijden speelt een grote rol. Een vriendschappelijke knuffel en even samen spelen na een gevochten wedstrijd is heel normaal en gebruikelijk.

Jens Weenen, Boaz Sandifort , Timo scholts , Wessel Grinwis , Daniël Mojtaba , Thalie van der Spek, Hannah van Kempen en Maina Smit deden hier aan mee.

Sensei Andre van Wezel en senpai Luuk van Wezel, vader en zoon, waren de coaches. Sensei Hans Smit, senpai Angela Koole en senpai Jannie Smit traden deze dag op als scheidsrechter.

Iedereen werd in een poule naar leeftijd en ervaring geplaatst en iedereen heeft naar zijn of haar niveau gevochten en zijn of haar eigen grenzen verlegd.

Hannah, Thalien, Jens, Boaz en Timo behaalden de eerste plaats.

Wessel behaalde de tweede plaats.

Daniël en Maina behaalden de derde plaats.

Een super prestatie van allemaal. Hiervandaan kunnen we weer verder gaan trainen naar volgende tournooiën.

Wij zijn als school erg trots dat wij mede-initiatiefnemers zijn aan dit tournooi waar kinderen hun eersten schreden op het wedstrijdveld kunnen zetten. Het zou zomaar kunnen dat de toekomstig wereldkampioen vandaag op de mat heeft gestaan. Onze regerend wereldkampioen Valence Bickel is ook op een dergelijk tournooi begonnen.

Karateschool Kiyozumi is een sociale vereniging waar je van jong tot oud kunt trainen. Zowel als wedstrijdvechter als recreant. Er heerst een grote onderlinge saamhorigheid en ondanks de hiërarchie die inherent is aan karate ook een ongekende gelijkwaardigheid.

Heb je interesse in karate, wil je aan je zelfvertrouwen en conditie werken? Kom dan zeker eens een keer bij ons lang. De eerste twee weken train je gratis mee!

Voor info zie kiyozumi.nl (bron)