Middelharnis - Op een dag dat voetbal maar bijzaak was, ontmoette De Jonge Spartaan in het kader van de Palace Casino Cup het eerste elftal van 3e klasser Groote Lindt uit Zwijndrecht. "Wegens het overlijden van bestuurslid Aart Baars werd voor aanvang van de wedstrijd een minuut stilte in acht genomen. Deze stilte werd gevolgd door een warm applaus ter gedachtenis aan een groot Spartaan." Lees hieronder het hele verslag door De Jonge Spartaan.

Verslag
Scheidsrechter Erik de Winter uit Rozenburg had nog maar net het beginsignaal gegeven of het was keeper Johan Kroon die een van dichtbij ingeschoten bal in twee instanties pal voor de lijn kon keren. Dit was gelijk een van de weinige wapenfeiten van de eerste helft van de Zwijndrechtse gasten. In de 12e minuut gaf Marc Peeman over rechts de bal uitstekend mee aan de in vorm zijnde Steven Oosthoek. Deze trok naar binnen en schoot de bal met links met een mooie krul in de verre hoek en dat betekende een verdiende 1-0 voorsprong. Kort hierna werd het 2-0. Een strakke voorzet van Steven Oosthoek werd bij de 2e paal door de goed meegelopen Michael Sloof tot 2-0 gepromoveerd. Dezelfde spelers vonden elkaar later in de eerste helft opnieuw. Nu kwam Michael Sloof een teenlengte te kort om de 3-0 te scoren. In deze fase voetbalde de thuisclub fris en vlot. Het aanwezige publiek genoot van mooi verzorgd voetbal. Kort voor rust bracht Johan Kroon bekwaam redding en schoot aanvoerder Gerben Prins de bal nog tegen de paal.
In de 2e helft ging de thuisclub verder met goed voetballen. Martijn Groenendijk verving direct na rust de geblesseerd uitgevallen Jeroen Jongejan. Steven Oosthoek en Juul Peeman stuitten bij doelpogingen beiden op de keeper. In de 53e minuut mocht de thuisclub een corner nemen. Scheidsrechter De Winter waarschuwde daarbij de duwende en trekkende Wiljan Driece en zijn directe tegenstander. Na deze waarschuwing nam de arbiter een beweging met de elleboog waar en kon Wiljan Driece met rood op zak het speelveld verlaten. In eerste instantie ging De Jonge Spartaan door met het spelen van goed voetbal. Binnen het uur gaf Martijn Groenendijk de bal mee aan de sprintende Steven Oosthoek. Op onnavolgbare wijze liet hij de gehele defensie van Groote Lindt zijn hielen zijn en schoot knap raak. Dit betekende al weer zijn 8e treffer in de laatste drie wedstrijden en tevens een comfortabele 3-0 voorsprong met nog een ruim half uur te spelen. Groote Lint zette aan voor een (slot) offensief. Het was mede aan de uitstekend keepende Johan Kroon te danken dat de gasten niet snel op 3-1 kwamen. In de 70e minuut was het dan toch raak. Met een mooie voetbeweging schoot een aanvaller de bal van dichtbij langs Johan Kroon. Uit een corner werd in de 78e minuut de 3-2 binnengekopt. Enkele minuten laten viel de onvermijdelijke gelijkmaker. De Jonge Spartaan werd ver teruggedrongen en bij sommige spelers was ‘de pijp’ duidelijk leeg. Drie minuten voor tijd gebeurde het bijna onvermijdelijke. De snelle aanvallers van Groote Lint profiteerden van de ruimte en combineerden zo naar de eerder in de wedstrijd nooit meer verwachtte 3-4. De thuisclub zetten nog wel aan, maar schoten van Marc en Juul Peeman werden gepakt door de Zwijndrechtse keeper."

De Jonge Spartaan deed zichzelf deze wedstrijd te kort. Dit op een dag dat voetbal maar bijzaak was. Na afloop gingen de Spartanen snel naar huis allemaal met hun gedachten bij de familie Baars.