17 november 2019, Regio - DBGC is er niet in geslaagd om het inhaalduel met 'S-Heer Arendskerke in winst om te zetten. In een matig duel werd het 2-3. "DBGC begon belabberd aan het duel op Sportpark de Koepel. Duels werden verloren, de passing was slordig en tegenstander Arendskerke werd zo in het zadel geholpen. Na 7 minuten spelen was de organisatie bij DBGC niet op orde..."Lees hieronder het hele verslag door DBGC.

Vervolg verslag

"Uit een uitbraak op rechts werd met een strakke lage voorzet een aanvaller aan de linkerkant vrijgespeeld. Hij bleef koel en zorgde voor de 0-1. Na een kleine tien minuten spelen kwam Arendskerke uit een vrije trap zelfs op 0-2. Zo moest DBGC in de achtervolging. Na een slippertje achterin bij Arendskerke wist Jeroen Sep te profiteren en zorgde zo voor de aansluitingstreffer. Niet veel later kreeg DBGC een strafschop, maar aanvoerder Tim Mackloet zag zijn inzet gekeerd worden door de doelman. Vlak voor rust opende Wilko Pulleman de bal naar de andere kant van het veld. Jeroen Sep lanceerde zichzelf met een perfecte balaanname en bleef oog in oog met de doelman rustig en zorgde voor de gelijkmaker en tevens de ruststand; 2-2.

Na rust probeerde DBGC het initiatief te pakken. Jeroen Sep was in een één op één situatie dichtbij de voorsprong, maar de doelman wist de bal te keren en maakte vervolgens buiten de zestien hands. Niet veel later kreeg Jacco de Gast een behoorlijke kans, maar de doelman gooide zich voor de bal. Een kwartier voor tijd hield Dimri Vogelaar zijn tegenstander licht vast, waarna de scheidsrechter besloot om een strafschop te geven. 'S-Heer Arendskerke kwam door deze penalty op voorsprong. Vijf minuten later leek DBGC op gelijke hoogte te komen toen Jeroen Sep uit een vloeiende aanval raak schoot. De grensrechter hield echter zijn vlag in de lucht, waarna de scheidsrechter besloot om het doelpunt af te keuren. DBGC protesteerde bij de scheidsrechter die besloot in een korte tijd drie gele kaarten te geven, waaronder twee voor Jeroen Sep die het veld moest verlaten. Met tien man ging DBGC op zoek naar de gelijkmaker, maar ondanks enkele dreigende voorzetten werd er niet meer gescoord. Zo verloor DBGC dit belangrijke inhaalduel en bezet het momenteel de 12e plaats op de ranglijst. Volgende week gaat DBGC op bezoek bij Bruse Boys in Bruinisse."

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Martijn Bakker, Bas Mackloet, Arnaud Dees '68 Dimri Vogelaar), Melchior Coolbergen, Sonny Noordermeer ('75 Niels van der Kooij), Yannick Lugthart, Jacco de Gast, Tim Mackloet, Wilko Pulleman, Jeroen Sep.