13 november 2019, Sommelsdijk - Afgelopen maandag werden er door de leden van damvereniging Denk en Zet weer competities gespeeld in Recreatie- en Sportcentrum De Staver in Sommelsdijk. Bekijk de uitslagen en het verslag: "...toch gaat het steeds beter. Dammen moet je langzamerhand leren, door schade en schande. Volhouden maar, het komt goed." Lees hieronder het hele verslag en bekijk de uitslagen.

Damvereniging “Denk en Zet” Sommelsdijk - 11 november 2019

Afdeling 1
W. Drenth - J. van Hoorn 0-3
J. de Jong - M. Klink 1-1
P. van Brussel - J.A. Dekker 3-0
W. Vroegindeweij-J. van Hoorn 0-3
I. Mackloet -P. Leroy 1-1

Afdeling 2
R. Kwakernaak – S.W. Keijzer 0-3
M. Meijer -J.J. Melaard 1-1
J. Jordaan -G. Noteboom 0-3
S.W. Keijzer - A. Jelier 1-1
L. Visser -J. Kruik 0-3

Verslag

"Drenth moest tijdens een inhaalwedstrijd Van Hoorn in het eindspel een doortocht naar dam toestaan. En met een dam kun je wat. Tegen een vangstelling was Drenth niet opgewassen. De Jong en Meijer speelden een boeiende wedstrijd, waarin Klink ietsje beter stond, maar onvoldoende om Klink van zijn remises af te helpen. Dekker verloor op de klok. Dat komt niet vaak voor. Ware dat niet gebeurd, dan zou hij in zijn strijd tegen Van Brussel waarschijnlijk toch wel ten onder zijn gegaan. Vroegindeweij liet zich in het gevecht tegen Van Hoorn opsluiten. Dat kostte hem een schijf. Daarna liet hij zich weer opsluiten. Dat kostte hem opnieuw een schijf. En toen gaf hij de moed maar op. Leroy stond er op een gegeven moment tegen Mackloet niet zo best voor, maar hij wist zich op een meesterlijke manier staande te houden.
Kwakernaak zat tegenover Keijzer. Deze zag bij Kwakernaak in de beginfase een aantal openingen, waar hij onmiddellijk indook. Toen was er voor Kwakernaak geen houden meer aan. Dat zag hij in. Hij gaf zich dan ook gewonnen. Melaard zat gedurende vrijwel de hele wedstrijd bij Meijer tegen een schijfverlies aan te kijken.
Wat hij ook probeerde, Meijer ruilde steeds af, maar laat Melaard in het eindspel nu toch nog een kansje zien. En jawel hoor, het werd nog een gelijkspel. Jordaan dacht tegen Noteboom een mooie slagzet naar dam te kunnen maken, maar hij zag niet dat er achter die slagzet nóg een damzet zat, maar nu voor Noteboom. De dam van Noteboom hield stand, die van Jordaan niet. En daardoor stond hij al gauw verloren. Omdat Keijzer al gauw klaar was, speelde hij nog een wedstrijd, nu tegen Jelier. Hij kwam door een slagzet van Jelier ineens heel moeilijk te staan, maar wonder boven wonder haalde hij tweemaal een schijfje terug, en zag hij ook nog kans een puntje te veroveren.
Meer geluk dan wijsheid. Hij bedankte Jelier dan ook van de medewerking. Visser kon tegen Kruik niet op. Toch gaat het steeds beter. Dammen moet je langzamerhand leren, door schade en schande. Volhouden maar, het komt goed."