Middelharnis - Op een herfstachtig Sportpark Spartacus speelde De Jonge Spartaan zaterdag 2 november 2019 al weer de 7e competitiewedstrijd van het seizoen. Tegenstander was het op de 10e plaats staande SZC’62 uit Scharendijke. "Bij eventuele winst zou de formatie van Hans de Heer en Peter van Dulst de Zeeuwse gasten op de ranglijst passeren en aanklampen bij de middenmoot van de 3e klasse Zuid 1.Vooraf was De Jonge Spartaan gewaarschuwd voor een inzakkende tegenstander met diepe ballen op de snelle spits Robin Provoost." Lees hieronder het hele verslag door DJS.

Verslag
"Met de forse wind schuin tegen begon de thuisclub redelijk aan de wedstrijd, een strakke voorzet van Pim Grootenboer was te hard voor Marc Peeman. Een inzet van Marc Peeman werd door Lennard Wesdorp van de lijn gehaald. De rebound van Wiljan Driece bereikte het doel niet. Na een te korte terugspeelbal moest keeper Johan Kroon ver uit zijn doel om de situatie op te lossen en hij deed dat goed. Na ruim een kwartier was er opnieuw een gevaarlijk moment. Een snelle uitbraak over rechts bracht de bal bij Nicky van der Velden. Hij bediende Robin Provoost op zijn schot was Johan Kroon kansloos en stond het al vroeg in de wedstrijd 0-1. Beide teams kregen nog wat kansjes in deze rommelige en matige eerste helft. De 16 mm regen die in de voorafgaande 24 uur was gevallen en de harde wind deden het spel geen goed. De gasten speelden compact en loerden op de counter. De Jonge Spartaan was niet bij machte de hechte defensie van ZSC’62 in verlegenheid te brengen. Op een hard schot van Danny Erkelens had Johan Kroon opnieuw een antwoord door de bal over de lat te tikken. Pal voor rust werd Marc Peeman net buiten het strafschopgebied ten val gebracht door Jean Paul van der Weele. Jordy Frank schoot de toegekende vrije trap hoog over. Zo eindigde de matige eerste helft in 0-1
Zoals vaker dit seizoen begonnen de gastheren ook nu weer beter aan de 2e helft. Met een correcte schouderduw veroverde Marc Peeman de bal aan de rechterzijde van het veld. Zijn voorzet was net te hoog voor Steven Oosthoek. In de 49e minuut zag scheidsrechter Hans Kriesels een handsbal van Kell Rietbroek en legde de bal terecht op de stip. Steven Oosthoek schoot via de hand van Robin Dekker de 1-1 in het doel. De Jonge Spartaan viel aan en loerde op de 2-1. Mogelijkheden waren er voor Jeroen Jongejan, Wiljan Driece en Jordy Frank. Na een klein uur werd middenvelder Martijn Groenendijk vervangen door aanvaller Michael Sloof. Het spel bleef rommelig met over en weer missers. ZSC’62 speelde echter als een collectief en streed voor iedere meter. Mede door de omzetting bij de thuisclub ontstond er steeds meer ruimte voor de counter. In de 66e minuut bracht Johan Kroon nog redding op een schot van Robin Provoost, maar kort hierna was het opnieuw Nicky van der Velden die Robin Provoost bediende. Deze liet de hele Spartaanse defensie zijn hielen zien en scoorde van dichtbij de 1-2. Enkele minuten later was genoemd duo de verdediging opnieuw te snel af en werd het zelfs 1-3. Zo maakte Robin Provoost deze middag een hattrick. De thuisclub probeerde het wel, maar te veel spelers haalden deze dag hun normale niveau niet. In de slotfase kreeg de Jonge Spartaan nog enkele kansen voor o.a. Jan Willem van Lente en Marc Peeman. Deze laatste tikte de bal van dichtbij ook nog tegen de paal. In de extra tijd werd Marc Peeman gehaakt binnen het strafschopgebied. Stevens Oosthoek benutte ook deze strafschop en zo kwam de 2-3 eindstand op het scorebord.
De Jonge Spartaan speelde een bijzonder matige wedstrijd. De tegenstander speelde compact en loerde op de counter. Dit bleek deze middag een uiterst effectief middel. Dat er liefst vier basisspelers ontbraken kan en mag geen excuus zijn voor het vertoonde spel van De Jonge Spartaan. Door dit resultaat blijft het team uit Middelharnis op de 12e plaats staan met 5 punten uit zeven wedstrijden met slechts een punt voorsprong op nummer voorlaatst De Fendert. Zaterdag 9 november gaat De Jonge Spartaan op bezoek bij V.V. Krabbendijke.
Toeschouwers: 150
Scheidsrechter Kriesels gaf geel aan Steven Oosthoek van DJS en aan Jean Paul van der Weele, Robin Dekker, Nicky van der Velden en Kell Rietbroek van ZSC’62.
De Jonge Spartaan: Johan Kroon, Pim Grootenboer, Juul Peeman Jan Willem van Lente, Jordy Frank, Martijn Groenendijk (59 Michael Sloof), Jeroen Jongejan (86 Nick Bronder), Wiljan Driece, Koen Vervloed (71 Norman Leune), Marc Peeman en Steven Oosthoek.
ZSC’62: Robin Dekker, Ronald de Vrieze, Mark Provoost, Lennart Wesdorp (34 Justin Vaane), Kell Rietbroek, Jean Paul van der Weele, Michiel Schipper, Danny Erkelens, Robin Provoost, Nicky van der Velden en Ralf van Gent (86 Swen Buijs)."

Foto bij het verslag van DJS-ZSC’62

De voorzet van Koen Vervloed belandt via de keeper net achter de inlopende Steven Oosthoek.