Regio - In het atletiekjaar kennen we twee maanden waarin er veel marathons worden gehouden. In april zijn onder andere de marathons van Rotterdam, Zeeuws-Vlaanderen en Enschede en de maand oktober heeft de Kustmarathon, Etten-Leur, Amsterdam en Eindhoven. In laatstgenoemde marathon schitterde Ricardo Sint Nicolaas met 2.31:18 maar daarnaast kwamen diverse andere Flakkeese atleten in actie op verschillende plaatsen. Lees hieronder het hele verslag door AV Flakee.

Verslag

Een bijzondere prestatie kwam van Jaap van der Bok, hij liep op zaterdag 5 oktober de Zeeuwse Kustmarathon, dit bijzondere evenement werd alweer voor de 17e keer gehouden en Van der Bok behoort nog tot een selecte groep die alle edities heeft uitgelopen. De inmiddels 58-jarige atleet uit Middelharnis was eind jaren ‘90 één van de beste lopers in de regio, tegenwoordig traint hij alleen nog voor de Kustmarathon en ook dit jaar met succes, na 3.40:08 finishte hij in Zoutelande. Leon van der Wende finishte na 4.06:16.

Hans Pijls kwam in actie op de marathon van Berlijn, ondanks dat hij al vroeg in de wedstrijd last kreeg van zijn knie finishte hij na 3.44:04. Inmiddels is hij goed hersteld en staat de New York Marathon van zondag 3 november alweer voor de deur. Tijdens de marathon van Amsterdam op zondag 20 oktober was er ook een halve marathon, daar kwam Peter van Prooijen in actie namens Flakkee, hij liep de 21,1 km in een tijd van 1.43:02, een nieuw PR.

Zondag 20 oktober werd in Ruchpen het West-Brabant Loopcircuit afgesloten met de 10km van AVR. Ricardo Sint Nicolaas was in deze elfde en laatste wedstrijd al zeker van zijn eindoverwinning en kon slechts een week na de marathon Eindhoven alweer in actie komen. “De benen voelen bijzonder goed, ik had niet gedacht dat het herstel zo vlot zou gaan, maar het is alleen maar mooi, wie weet wat ik vandaag nog kan!” Met een vierde plaats en een hele sterkte tijd van 32.24min bevestigde hij zijn klasse, zeer voldaan besteeg hij het podium en won hij voor de derde maal dit circuit, want ook in 2016 en 2018 nam hij de winst mee naar Flakkee.

Foto: Jaap van der Bok (140) heeft alle 17 edities van de Kustmarathon Zeeland uitgelopen.