29 oktober 2019, Middelharnis - De laatste zaterdag van oktober 2019 bracht het eerste elftal van De Jonge Spartaan naar Vestingstad Willemstad. Daar wachtte de hooggeplaatste thuisclub VV Kogelvangers. "Doordat twee gebroeders Grootenboer aan de kant van de gastheren speelden en het ‘kleine broertje’ Pim aan de kant van de gasten was er sprake van een heuse broederstrijd." Lees hieronder het hele verloop van deze wedstrijd.

Verslag

"De Jonge Spartaan kon voor het eerst deze competitie weer beschikken over Wiljan Driece. Met vier punten uit vijf wedstrijden bevond het team van De Jonge Spartaan zich vooraf op een magere 11e plaats. Daarbij dient te worden opgemerkt dat vrijwel alle ploegen uit het zogenaamde linker rijtje al tegenstander zijn geweest dit seizoen.

Onder een heerlijk zonnetje en met een flinke wind werd er rond 14.35 uur afgetrapt. Net als de voorgaande wedstrijd tegen Tholense Boys zakte het elftal van Hans de Heer en Peter van Dulst wat meer in. Doordat ook de thuisclub niet vol op de aanval speelde ontstond er strijd op een compact middenveld. Voor beide teams was het in de openingsfase moeilijk om in de buurt van het doel te komen. Naarmate de eerste helft vorderde kwam De Jonge Spartaan beter in de wedstrijd. Na 23 minuten was er een snelle uitbraak door het midden. Gerben Prins bediende spits Marc Peeman. Zijn schot ging echter naast. Op enkele kleine kansjes voor beide teams na werd er in het eerste half uur weinig gevaar gesticht. In het laatste kwartier voor rust zette VV Kogelvangers toch wat aan. Vooral via de watervlugge rechtsbuiten Mart Grootenboer werd er nu regelmatig gevaar gesticht. De grootste mogelijkheid voor de club uit de vestingstad ontstond pal voor rust. Mart Grootenboer ontsnapte aan de Spartaanse defensie en gaf de bal pal voor het doel af aan Robert Braber. Deze schoot de bal echter over het doel en zo werd de rust met 0-0 bereikt.

Ook deze wedstrijd begon De Jonge Spartaan goed aan de 2e helft. Zo werd een scherp indraaiende corner van Gerben Prins door Robert Braber van de lijn gekopt. De gasten durfden meer uit hun schulp te kruipen en kregen ook ruimte. In de 52e minuut was het Marc Peeman die met een mooie voorzet Steven Oosthoek bereikte. Deze schoot de bal langs keeper Stan Moerland in het doel en zo kwam DJS op voorsprong. Ook deze keer kon niet lang van een voorsprong worden genoten. Precies drie minuten later stond het al weer 1-1 door een treffer van Koen Knook. Het buitenspelsignaal van de Spartaanse grensrechter werd hierbij genegeerd door scheidsrechter Van Dalen. Kort hierop werd het al weer 1-2. Een mooie actie en dito voorzet van Steven Oosthoek werd bij de 2e paal door de slim meegelopen Koen Vervloed in het doel gewerkt en zo kwamen de gasten opnieuw op voorsprong. Dit was ook het sein voor Kogelvangers om meer vooruit te gaan spelen. Vooral "gelegenheidslinksback" Jordy Frank bleef zijn handen vol houden aan de best man aan de zijde van de gastheren; Mart Grootenboer. Hij kweet zich echter goed van zijn taak. De opnieuw solide spelende Juul Peeman haalde nog een inzet van Robert Braber van de lijn. Keeper Johan Kroon liep enkele keren goed uit en voorkwam daarmee gevaar. In de 80e minuut kwam Jelle Knook na een mooie combinatie vrij voor Johan Kroon. Deze verrichtte een uitstekende redding op de inzet en zo bleef de voorsprong gehandhaafd. De wedstrijd werd een tikkeltje grimmiger en de spanning nam toe. Beide teams kregen kansen en mogelijkheden en het publiek kwam ogen te kort om alles te kunnen volgen. Mooi om te zien was dat beide teams vol overgave streden voor wat ze waard waren. Op een blessurebehandeling van Pim Grootenboer en enkele wissels na was er niet veel oponthoud in de 2e helft. Normaal gesproken plus drie minuten of hooguit plus vier. Dat was helaas buiten scheidsrechter Van Dalen gerekend. Hij liet doorspelen. Zo kon Jelle Knook tussen een woud van benen in de 95e minuut uithalen en dit schot trof doel (2-2). Ook nu werd het vlagsignaal voor buitenspel volkomen genegeerd. Hiermee was de koek nog niet op. De Jonge Spartaan werd nog getrakteerd op twee gele kaarten en Kogelvangers zette nog aan. In de 99e minuut schoot Mart Grootenboer nog in het zijnet. Na bijna 100 minuten besloot de scheidsrechter toch een einde te maken aan deze wedstrijd, die zeker in de 2e helft enerverend was.

De Jonge Spartaan kan terugkijken op een verdienstelijke wedstrijd, waarbij er niets aan te merken was op passie en inzet. Dat er dan in extremis nog twee punten worden afgepakt is zuur, maar ook dat hoort bij voetbal. Door dit resultaat staat het team uit Middelharnis op de 12e plaats met 5 punten uit zes wedstrijden. Zaterdag 2 november staat de belangrijke wedstrijd tegen ZSC’62 uit Scharendijke op de agenda. Bij een eventuele overwinning wordt er weer aansluiting gevonden bij de onderkant van de middenmoot."

Scoreverloop:
52e Steven Oosthoek 0-1
55e Koen Knook 1-1
62e Koen Vervloed 1-2
90+5 Jelle Knook
Scheidsrechter Arno van Dalen gaf geel aan Jorn Moerland van VV Kogelvangers en aan Pim Grootenboer en Derrick Dubbeld van DJS.
Toeschouwers: 125
VV Kogelvangers;
Stan Moerland, Nicky Messer (72e Luc Messer), Daan Grootenboer, Jos Knook, Sietse Vissers, Sven Moerland, Robert Braber, Koen Knook, Daan Grootenboer, Jelle Knook en Jorn Moerland (85e Simon Boot).
De Jonge Spartaan;
Johan Kroon, Pim Grootenboer, Juul Peeman Jan Willem van Lente, Jordy Frank, Raoul Verolme (79e Martijn Groenendijk), Gerben Prins, Wiljan Driece (78e Derrick Dubbeld), Koen Vervloed, Marc Peeman (71e Jeroen Jongejan) en Steven Oosthoek.

Op de 1e foto scoort Steven Oosthoek de 0-1 en op de 2e foto loopt Koen Vervloed juichend weg nadat hij voor 1-2 heeft gezorgd