Sommelsdijk - Bekijk hieronder de laatst-gespeelde uitslagen van Damvereniging Denk en Zet, die gespeeld werden op maandagavond 28 oktober 2019 in Sport-en Recreatiecentrum de Staver te Sommelsdijk. Bekijk de uitslagen en lees het verslag hieronder, door één van de leden van de vereniging (de heer Jan van Hoorn), geschreven.

Uitslag

Afdeling 1
J.A. Dekker -J. de Jong 0-3
M. Klink – I. Mackloet 1-1
Joh. Wolfert -W. Vroegindeweij 1-1
P. Leroy -G. Kamp 1-1
J. van Hoorn – P. van Brussel 0-3

Afdeling 2
J. Melaard -J. Kruik 3-0
L. Visser -A. Jelier 0-3
G. Noteboom -W. Stolk 3-0
J. Jordaan – R. van Rijnberk 3-0
M.Meijer -R. Kwakernaak 1-1

Verslag

"De Jong zat er weer helemaal in, mede dank zij een schijf die Dekker weggaf, zonder dat hij het wist. In het eindspel rondde De Jong het gevecht op een voortreffelijke wijze af.
Over de wedstrijd van Klink tegen Mackloet valt niet veel te zeggen, dan: Klink speelde weer eens remise. En dat tegen Mackloet….! Wolfert wist in de beginfase een schijf tegen Vroegdindeweij voor te komen, maar hij gaf die in een later stadium ook weer net zo gemakkelijk terug. Remise is dan ook de meest eerlijke uitslag. Ook de wedstrijd van Leroy tegen Kamp liep van a tot z volgens de regeltjes. Het kon niet anders, of het moest een gelijkspel worden, en dat werd het ook. Van Brussel wist Van Hoorn klem te spelen. Die moest een schijfje prijs geven en dat schijfje kwam hij op het laatst tekort.
Melaard heeft de race naar de top weer ingezet, na een korte inzinking. Hij won van Kruik met vlag en wimpel. Visser ontliep een enorm gevaarlijke damslag tegen Jelier, maar bij de volgende zet trapte hij er toch nog in. En toen stond Jelier op dam en gewonnen. Noteboom heeft ook weer gewonnen, maar vraag niet, hoe? Stolk die veel beter stond, liet op het laatste een lelijke steek vallen. Zonder geluk vaart niemand wel! Ruud, waar blijf je met je verrassende zetten vanuit het verleden? Het zijn telkens weer de kleine foutjes die je – figuurlijk – de nek breken. Nu tegen Jordaan, die het goed doet. Meijer en Kwakernaak zijn gelijkwaardige tegenstanders. Dat was te zien, de hele wedstrijd door en ook in de uitslag."