Sommelsdijk - Iedere bezoeker heeft een eigen verhaal. Eén van de bezoekes die regelmatig gezien wordt in Sport- en Recreatiecentrum De Staver te Sommelsdijk is Andrea. Zij heeft haar verhaal voor u opgeschreven. Een ontroerend verhaal dat we graag met je delen. Lees hieronder.

Ieders eigen verhaal

“Ik ben Andrea Vernaeve, 76 jaar. Ik zwem al circa 30 jaar in de Staver, met veel plezier. Maar dat was niet altijd zo. Als ik op vakantie was, gingen mijn vrienden heerlijk zwemmen. Maar ik kon dat niet. In mijn jeugd heb ik als tienjarige een trauma meegemaakt. Ik ben tussen 2 binnenvaartschepen gevallen en mijn vader kon mij net op tijd uit het water halen. Mijn angst voor water was sindsdien ontzettend groot, en heeft jaren geduurd.

In 1998 ben ik op zwemles gegaan. Ik heb mijn A-diploma op 28 november 1991 gehaald. Mijn B-diploma haalde ik op 14 mei 1992. Omdat ik zo angstig was in het water, duurde het jaren voordat ik mijn eerste zwemdiploma haalde. Het was gelukkig wel heel gezellig, die zwemlessen. Ik kreeg les met een groep volwassenen.

Nadat ik mijn zwemdiploma’s had gehaald in de Staver, ben ik blijven zwemmen met de groep waarmee ik zwemles heb gehad. Eerst baantjes trekken (daar heb ik nog een bewijs van) en daarna aqua-joggen. Altijd al op de donderdagmiddag. Ik heb diverse dames en heren zien komen en gaan bij het aqua-joggen. Na het zwemmen drinken we altijd een bakkie koffie. En elk jaar gaan we altijd gezellig met elkaar eten, met Christien Markus en Marion Koeleman van de receptie. Ik kom nog altijd met plezier nar de Staver!”

– Andrea Vernaeve.

Het team van de Staver heeft Andrea welverdiend in het zonnetje gezet. Zie foto hieronder!