Middelharnis - Zaterdag 5 oktober 2019 kwam het sterke RKSV Halsteren op bezoek op sportpark Spartacus. "De bezoekers waren ongeslagen tijdens de bekercompetitie en tijdens de eerste twee speelronden voor de competitie werden vier punten verzameld. Met diverse spelers met hoofdklasse-ervaring binnen de gelederen vormde RKSV Halsteren op voorhand een geduchte tegenstander." Lees hieronder het hele verslag.
Vervolg verslag

"Scheidsrechter Roel Metsemakers floot iets na 14.30 uur voor het begin. De Brabantse gasten deelden gelijk in de wedstrijd al wal speldenprikjes uit. Keeper Johan Kroon pakte een schot van Roy van Gils. Toch was de beste kans in de openingsfase voor de thuisploeg. Stan Melissant snoepte de bal van een verdediger af en ging op het doel van de 42-jarige keeper Ronald van Leeuwen af. Deze keerde zijn inzet bekwaam. Kort hierna leidde een defensieve fout in de Spartaanse verdediging de 0-1 in. Steven van der Spek sneed vanaf links het strafschopgebied in en legde de bal keurig af op de meegelopen Mike de Nijs. Deze schoof de bal in het doel langs de kansloze Johan Kroon. De ijverige Norman Leune schoot de bal aan de andere kan net over de lat. Na opnieuw zwak verdedigen door de Jonge Spartaan was er een assist van Mike de Nijs op Roy van Gils. Deze benutte dit buitenkansje feilloos en schoot de 0-2 binnen. Grensrechter Kevin Hoogzand vlagde voor buitenspel, maar scheidsrechter Metsemakers wilde hier niets van weten. In het daarop volgende moment liep hoofdtrainer Hans de Heer tegen een gele kaart aan wegens commentaar. Goed uitkomen van keeper Johan Kroon voorkwam dat de wedstrijd al in de 25e minuut beslist was. Hij plukte de bal van de schoen van Roy van Gils. Ondanks de achterstand speelde de thuisclub af en toe aardig voetbal. De geroutineerde doelman Ronald van Leeuwen bleek echter enkele keren een sta in de weg voor de Spartanen. Beide keepers moesten nog een paar keer handelend optreden. De rust werd met 0-2 bereikt en vele dachten dat de tweede helft een formaliteit zou zijn.
De rustpauze deed De Jonge Spartaan echter goed en de bezoekers moesten steeds verder terug. Steven Oosthoek schoot vanaf rechts de bal over het doel en een overtreding op Guido Verweij leverde slechts een corner op. Een prachtige solo vanaf rechts bracht Pim Grootenboer alleen voor keeper Van Leeuwen. Met een bekeken schuiver tekende hij voor de 1-2. Vervolgens mistte Mike de Nijs een opgelegde kans voor Halsteren. Aanvoerder Gerben Prins mocht na een uur spelen vanaf links een vrije trap nemen. Hij krulde de bal met gevoel bij de 2e paal. Steven Oosthoek schoot in kansrijke positie naast. In de 67e minuut voorkwam keeper Johan Kroon met een uitstekende sliding ver buiten zijn strafschopgebied dat Mike de Nijs de 1-3 kon aantekenen. De Jonge Spartaan nam achterin steeds meer risico en zo konden de balvaardige gasten gevaarlijk counteren. Het was spits Mike de Nijs die, al dan niet in buitenspelpositie, een kwartier voor tijd de 1-3 op het scorebord bracht. Een volgende poging van deze spits werd door Johan Kroon bekwaam tot corner verwerkt. De score liep in de slotfase nog geflatteerd op naar 1-4 door een zuiver buitenspeldoelpunt van Twan van Mechelen. Jan Willem van Lente ontving geel voor te heftig protesteren. In de extra tijd schoot Steven Oosthoek nog via keeper Van Leeuwen op de paal. Zo ging Halsteren met drie punten terug naar Brabant.
Na drie wedstrijd heeft De Jonge Spartaan drie punten verzameld. Na de slechte dag in Dinteloord tegen VV Prinsenland biedt deze wedstrijd echter weer hoop voor de toekomst."

Zaterdag 12 oktober gaat De Jonge Spartaan op bezoek bij VV. Klundert.

Scoreverloop:
14e 0-1 Mike de Nijs
19e 0-2 Roy van Gils
55e 1-2 Pim Grootenboer
74e 1-3 Mike de Nijs
80e 1-4 Twan van Mechelen
Toeschouwers: 150
Scheidsrechter Roel Metsemakers gaf geen aan Norman Leune, Jan Willem van Lente en Hans de Heer van DJS en P. Fortunati en Mike de Nijs van VV Halsteren.
Opstellingen:

  • De Jonge Spartaan:

Johan Kroon, Pim Grootenboer, Gerben Prins, Jan Willem van Lente, Guido Verweij, Norman Leune, Stan Melissant (86e Nick Bronder), Jeroen Jongejan, Jordy Frank, Marc Peeman en Steven Oosthoek.

  • RKSV Halsteren:

Ronald van Leeuwen, P. Fortunati, Stijn Barendse, Robin Hansler, Thom Luyks, Steven van der Spek, Marwan Achabar, Twan van Mechelen (86e Peter Geense) Marco Vis (8oe Danny Suykerbuyk), Mike de Nijs en Roy van Gils.

Foto

Op de foto van Peter Prins, scoort Pim Grootenboer na een mooie solo de 1-2 achter keeper Ronald van Leeuwen.