Middelharnis - Het Kickboksen in Nederland is populairder dan ooit en vele jonge dames en heren kijken op tegen kampioenen zoals Rico Verhoeven, Nieky Holzken, Andy Souwer en meer. Budokai Senshi: "Ook op Goeree-Overflakkee merken we deze verschuiving op sportgebied. Er zijn steeds meer scholen die kickboksen of soort gelijke trainingen aanbieden. Voor conditieopbouw, lenigheid, kracht en reactievermogen, maar ook steeds meer op het gebied van wedstrijden."Lees hieronder verder.

Verslag

"Bij Budokai Senshi zijn we al langer bezig met wedstrijden in het Karate en zijn er intern kleinschalige toernooien geweest voor de kickboksers. Maar ambitieus zoals we zijn, zoeken we altijd naar mogelijkheden voor het hoogst haalbare.

Een aantal maanden terug leverde dat al op dat we een nieuwe topinstructeur toe konden voegen, namelijk Aaron Verbaan. Deze geboren Rotterdammer kent een waslijst aan beoefende vecht en budo sporten maar heeft daarnaast ook zelf op hoog niveau Kickboks en MMA partijen gevochten. Daarnaast heeft hij veel ervaring in het begeleiden van wedstrijden in alle klasse zoals N, C, B en A. Dat was nou net wat onze jonge Dojo in ervaring nog kon gebruiken. Naast deze ervaring heeft Aaron natuurlijk ook contacten.

En zo kwam onze sportschool al snel in contact met Juan Javier Barragan, een topsporter pur sang met geweldige referenties in de sport. Zo is hij tweevoudig wereldkampioen en éénvoudig Europees kampioen kickboksen. Maar naast zijn rol als topsporter heeft hij ook een droom om nog 1 keer voor het hoogst haalbare te gaan, de wereldtitel. Alle puzzelstukjes vielen op zijn plaats. Een ervaren coach, een ervaren vechter en een ambitieuze sportschool gaan nu gezamenlijk de uitdaging aan om het kickboksen op Goeree-Overflakkee naar wereldniveau te tillen.

Inmiddels zijn de trainingen gestart, zal er een wedstrijdgroep kickboksen gecreëerd worden en zullen de eerste toernooidatums worden geprikt. Wij hebben er alle vertrouwen in dat deze samenwerking voor een succes gaat zorgen. Het trainersteam van Aaron, Vincent en Jacques is er klaar voor.

Natuurlijk hopen wij ook op steun van inwoners en bedrijven op Goeree Overflakkee die dit initiatief toe juichen. We zijn dan ook nog op zoek naar sponsors, meer info via tel. 0647992777 en/of budokai- senshi@outlook.com. Wilt u meer informatie over de lessen? Deze kunt u vinden op www.budokai- senshi.com/info. De eerste 2 proeflessen zijn gratis!