5 oktober 2019, Sommelsdijk - Afgelopen maandag werden er door de leden van damvereniging Denk en Zet weer competities gespeeld in Recreatie- en Sportcentrum De Staver in Sommelsdijk. Bekijk de uitslagen en het verslag: "...ons nieuwe lid heeft één van de oudere leden, die toch ook best wat mans is, eens even laten zien, wat hij onder dammen verstaat. Het begon met een schijfje winst, en het eindigde in de volle winst. Ieder zij gewaarschuwd..." Lees hieronder het hele verslag.

Uitslagen 30 september 2019
Afdeling 1
J. A. Dekker -P.Leroy 1-1
M.Klink – J. Wolfert 1-1
I. Mackloet -J. de Jong 3-0
W. Vroegindeweij -P. van Brussel 1-1
J. van Hoorn -G. Kamp 3-0

Afdeling 2
J.J. Melaard - A. Jelier 3-0
J. Kruik - W. Stolk 0-3
R. van Rijnberg - M. Meijer 0-3
G. Noteboom - R. Kwakernaak 3-0

Verslag

"Om 10.00 uur waren alle uitslagen bekend. Een unicum! Allereerst was daar de partij tussen Dekker en Leroy, met op een gegeven moment een uitermate moeilijke stand voor beide spelers. Een wonder dat ze er zonder kleerscheuren uitgekomen zijn.
Wolfert maakte tegen Klink een vorst van een slagzet, die hem een dam opleverde. Maar Klink zag kans de dam weer af te pakken, en toen was het weer zoals het was. De Jong kwam tegen Mackloet in een hekstelling terecht. Op een gegeven moment kon hij geen kant meer op. Dat leverde Mackloet zijn derde overwinning in successie op. Van Brussel kwam tegen Vroegindeweij een schijf achter, maar wel met een doorbraak naar dam. Even later had Vroegindeweij ook een dam. Zij waren nog aan het spelen, toen iedereen al uitgespeeld was. Het was daarom verstandig van Vroegindeweij om er maar gauw remise van te maken.
Melaard boekte tegen Jelier weer een overwinning. Hij is stellig van plan te laten zien dat hij in afdeling 1 thuis hoort. Hij is al aardig op weg. Wat is er met Kruik aan de hand. Hij tippelde twee keer achter elkaar in een slagzet, die zijn tegenstander, Stolk, twee dammen opleverde. Dat zijn we niet van hem gewend. Hij zal er nog even in moeten komen. Ruud maakte tegen Meijer weer zijn beroemde kleine foutje. Niet getreurd Ruud, er komen nog vijftien wedstrijden. Ons nieuwe lid Noteboom heeft Kwakernaak, die toch ook best wat mans is, eens even laten zien, wat hij onder dammen verstaat. Het begon met een schijfje winst, en het eindigde in de volle winst. Ieder zij gewaarschuwd."