Oude-Tonge - De honkbal pupillen van HSV The Islanders hebben afgelopen weekend voor een stunt gezorgd, door het hoger gekwalificeerde Rascals met 8-7 te verslaan. Het team, wiens seizoen in het teken staat van oefening en groei, laat hiermee zien mooie ontwikkelingssprongen te maken onder leiding van coaches Peter Roubos en Perry Plooij. Lees hieronder een heel verslag

Verslag

"Het was een ware thriller in Oude Tonge. De Rascals hadden in het begin van de wedstrijd wat moeite met de sterke pitching van Ruben Quist. Slechts twee slagmannen wisten de honken te bereiken. De Islanders kenden echter een vliegende start. Met hits van Fien Capelle, Lucas Hokke, Ruben Quist, Ruben Groenewegen, Dennis de Vos en Daniël Meijer werd een brutale 4-0 voorsprong gepakt. De Rascals lieten dit niet op zich zitten en zetten een tandje bij, waardoor ze een 4-5 leiding wisten te nemen. Honkslagen van Lucas, Ruben Q, Ruben G en Jan Brouwers én goede inbreng van Jesse en Ruben van Gerven lieten het muntje wederom de andere kant op vallen; 7-5 . In de laatste inning gaven de bezoekers nog één keer alles wat ze hadden. Middels twee goede klappen wisten ze de stand nog gelijk te trekken, maar dankzij een mooie aangooi van pitcher Ruben Q op eerste honkman Wiebe van Hooff, bleef de schade beperkt.

De Islanders hadden nu nog een laatste slagbeurt tegoed. Het publiek, op de punt van hun stoel, zag hoe de kansen slonken nadat de eerste twee Oude Tongse slagmensen al snel werden uitgeschakeld. Wiebe wist gelukkig de bal krachtig het veld in te brengen en het eerste honk te bereiken. Hierop betrad powerhitter Lucas het slagperk. In een ‘alles-of-niks’ poging wist hij de bal een enorme klap te geven, waarop Wiebe het winnende punt kon scoren. Grote vreugde bij de doorzetters van de pupillen, die zo een beloning kregen voor hun hele harde werk dit seizoen."

Tekst HSV The Islanders