Middelharnis - "FC Vlotbrug uit Hellevoetsluis was de derde en tevens laatste tegenstander van De Jonge Spartaan (DJS) tijdens de eerste bekerronde van het seizoen 2019-2020. De gasten hadden eerder met 0-6 gewonnen van de Goudswaartse Boys en speelden met 3-3 gelijk tegen Flakkee. De Jonge Spartaan speelde uit bij Flakkee met 1-1 gelijk en versloeg de Goudswaartse Boys met liefst 9-1. Vooraf was een punt voldoende om verder te bekeren..."Lees hieronder het hele verslag en de uitslagem.

Verslag

"Ook voor deze wedstrijd was de selectie van Hans de Heer en Peter van Dulst verre van compleet. Om uiteenlopende redenen ontbraken Pim Grootenboer, Jan Willem van Lente, Jeroen Geldof, Jeroen Jongejan, Steven Oosthoek, Michael Sloof en Koen Vervloed.
Iets na 14.30 uur gaf scheidsrechter Van Vugt het beginsignaal. Na een mooie Spartaanse combinatie scoorde aanvoerder Gerben Prins al in de 2e minuut. Dit doelpunt werd echter wegens vermeend buitenspel afgekeurd. Hierna kreeg de thuisclub nog enkele kansjes via Gerben van der Weele en Gerben Prins. In de 19e minuut toonden de gasten dat ze over aanvallend potentieel beschikken. De sluwe aanvoerder Clint van de Veerdonk werd binnen het strafschoppengebied door Gerben van der Weele tegen het gras gewerkt. De van grote afstand volgende arbiter van Vugt zag hier echter geen strafschop in en daarmee kwam DJS goed weg. Halverwege de eerste helft mocht Jordy Frank vanaf rechts een vrije trap nemen. Hij bracht de bal scherp voor het doel. Doelman Nino Noorddijk leek verrast en dat betekende de 1-0. Na een snelle aanval over rechts gaf Clint van de Veerdonk de bal voor het doel af op de vrijstaande Gijs Vermeer en hij tekende kort na de openingstreffer al voor de gelijkmaker. Een kiezelhard schot van de aan Spartaanse zijde uitblinkende Stan Melissant ging pal naast het doel van keeper Noorddijk. Ferry de Koning wist met een katachtige reflex de Hellevoetse gelijkmaker te voorkomen. In het laatste kwartier voor rust speelde, naar later bleek, DJS het beste voetbal van de middag. De handen van het thuispubliek gingen op elkaar na een prachtige aanval via Norman Leune en Gerben Prins. Stan Melissant schoot de bal van zo’n 20 meter snoeihard onder de lat achter de kansloze Noorddijk. Na 40 minuten verscheen zelfs de 3-1 op het scorebord. Uit een corner van Jordy Frank kopte Raoul Verolme de bal achterwaarts in het doel. Het was mede aan twee prima reddingen van Ferry de Koning te danken dat met deze score de rust werd bereikt.
Tijdens de rust bleken Wiljan Driece en Norman Leune niet fit genoeg om aan de ze helft te kunnen beginnen. Hierdoor kwamen Sietse van der Weele en Martijn Groenendijk binnen de lijnen. Mede door drie omzettingen in de achterhoede kwam de thuisclub niet meer echt in zijn spel. Het was dan ook niet geheel toevallig dat Danny Browne al in de 51e minuut de 3-2 scoorde. Toch kreeg DJS nog enkele uitgelezen mogelijkheden om op 4-2 te komen. Zo werd onder andere tot 2x toe een inzet van Sietse van der Weele van de lijn gehaald. In de 73e minuut moest ook de aan zijn heup geblesseerde Nick Bronder worden vervangen door Rick Schellevis, die al een hele wedstrijd in de benen had met het 2e elftal. Het spelniveau van de thuisclub werd er niet beter op en de 3-3 in de 76e minuut was dan ook een logisch gevolg. Het was Oussama Nhari die de gelijkmaker voor zijn rekening nam. Tot overmaat van ramp viel Stan Melissant in de 78e minuut ook geblesseerd uit en moest DJS met 10 man verder tegen een aandringend Vlotbrug. Kennelijk moest de gifbeker deze middag helemaal leeg. Een scherpe voorzet vanaf rechts werd door een eigen spelers in het Spartaanse doel gewerkt en dat betekend 3-4. Toch kreeg de thuisclub nog een uitgelezen kans om de 4-4 te scoren en zo het bekeravontuur een vervolg te geven. Een vrije trap van Gerben Prins belandde in de extra tijd echter op de paal in plaats van in het doel. In de 96e minuut pakte keeper Noordijk nog een schot van Sietse van der Weele en dat betekende tevens het laatste wapenfeit van deze wedstrijd.
FC Vlotbrug en Flakkee bekeren verder in deze poule. Mede door het ongekend grote aantal blessures en aanwezigen heeft de Jonge Spartaan tijdens de hele oefen – en bekercampagne vrijwel geen enkele keer met een vast deel van het team kunnen spelen. Het is te hopen dat voor de streekderby tegen VV Den Bommel op zaterdag 21 september voldoende spelers fit zijn om een representatief elftal op te kunnen stellen."