Sommelsdijk - Afgelopen maandagavond 16 september 2019 begonnen ze weer: de dammers van damvereniging ‘Denk en Zet’. Ze zagen ernaar uit, om na een periode van rust, weer van start te gaan. Hieronder de uitslagen en een verslag door van Hoorn: "De kop is eraf. Met hernieuwde energie trokken de spelers van leer. En direct al waren er de verrassingen...." Lees hieronder verder.

Uitslag en verslag

Afdeling 1
J. de Jong - W. Vroegindeweij 0-3
P. van Brussel - G. Kamp 3-0
P.Leroy – M.Klink 1-1
J. van Hoorn – I. Mackloet 0-3

Afdeling 2
J. Kruik -G. Noteboom 0-3
W. Stolk – L. Visser 1-1
R. Kwakernaak -J. Jordaan 1-1
R.v. Rijnberg -J.J. Melaard 0-3

Verslag

"Het is weer zover. De kop is eraf. Met hernieuwde energie trokken de spelers van leer. En direct al waren er de verrassingen. De Jong, die vorig jaar als tweede in afdeling 1 eindigde, moest het nu afleggen tegen Vroegindeweij, die uit het tweede kwam. Deze wist via een fraaie slagzet, waarbij hij vier schijven weggaf, om er drie met een dam voor terug te krijgen, het heft in handen te nemen en uiteindelijk de punten binnen te halen. Kamp hield het tegen Van Brussel heel lang vol. In een eindspel waar beide spelers nog zes schijven hadden, bleek Van Brussel het er net iets beter af te brengen. Klink is aan zijn reeks van remises begonnen. Je kunt ervan op aan dat er nog vele volgen zullen. Leroy vond het na een moeilijke periode best. Hij moet er nog weer helemaal inkomen. Van Hoorn verkeek zich in de wedstrijd tegen Mackloet lelijk, daardoor kwam hij ineens twee schijven achter te staan. Dan kun je het tegen de kampioen van vorig jaar wel schudden. En nu komt de grootste verrassing. Ons nieuwe lid, Noteboom, bezegelde zijn eerste partij met een glansrijke overwinning. Dat belooft nog wat te worden. Kruik is tenslotte ook niet de minste. Visser moest het schijfje voorsprong op Stolk in de loop van de strijd weer prijs geven. Maar het mag ook wel een verrassing heten dat hij er in de eerste partij al een puntje uithaalde. Wat is het jammer dat je tijdens een wedstrijd niets mag zeggen, maar in de partij van Kwakernaak tegen Jordaan lieten de spelers over en weer prachtige kansen liggen en daarom is er geen betere uitslag denkbaar dan remise. Ruud speelde zich helemaal vast tegen Melaard. Op het laatst moest hij de ene schijf na de andere prijs opofferen. Wat ‘een klein foutje’ toch gevolg kan hebben."

Nieuwe leden altijd welkom

Nieuwe leden zijn van harte welkom om te komen kijken op de maandagavonden in recreatie-en sportcentrum De Staver in Sommelsdijk. Aanvang 19:30 uur, in de voorzaal. "Heb jij of hebt u, nog vragen, laat dat dan even weten aan Bram Jelier, Sperwer 141, Sommelsdijk telefoon: (0187-) 603932. Er is geen leeftijdsgrens, niet naar beneden en ook niet naar boven. We hopen: tot ziens!"