Middelharnis - De rugbyers van Flakkee begonnen de competitie met een uitwedstrijd in Delft onder hun nieuwe naam Batavieren. De nieuwe samenwerking met Gouda had voor nieuw elan en een surplus aan spelers gezorgd en dat kwam goed uit want de tegenstander, een cluster van de 3 studentenclubs van de TU had er niet genoeg dus werd er aangevuld. Lees hieronder verder.

Verslag

"De eerste 20 minuten waren in evenwicht en moesten beide teams nog hun vorm vinden maar daarna gingen de studenten slimmer spelen en zorgden de gastspelers voor de punten. De Batavieren wisten goede kansen te creëren maar maakten domme foutjes in de afwerking.

In de tweede helft werd nog meer geconcentreerd gespeeld en vooral de laatste 20 minuten waren voor de Batavieren. De toeschouwers genoten van het mooie weer en mooie tries van Arko Ratsma, Jeroen van Zeggeren en Gert Jaap Mooij. Tim Mudde kickte de conversies voor een zwaar bevochten 24-30 overwinning

Al met al een leuke opwarmer voor de eerste thuiswedstrijd die zondag in Middelharnis gespeeld gaat worden tegen RFC Haarlem waarbij ook het nieuwe shirt onthuld zal worden."