Regio - Ongeveer 200 toeschouwers waren zaterdag 31 augustus aanwezig om de enige echter dorpsderby van Goeree-Overflakkee te aanschouwen. Op een warm en zonnig Pallandtcomplex verschenen beide teams gehavend aan de start voor de eerste bekerwedstrijd van het seizoen. Lees hieronder een verslag.

Verslag Flakkee - DJS 1-1
Scheidsrechter Manuel Lopes was vertraagd en hierdoor startte de wedstrijd om 14.40 uur. In het begin golfde het spel wat op en neer. Beide teams speelden slordig. Nadat Jeroen Geldof in de 10e minuut naast het doel van Robert Vinke had geschoten, was het de goed spelende Jarno Osseweijer die opstoomde over de rechtervleugel. Hij zette de bal strak voor het doel, waardoor Wessel Verhage de bal eenvoudig over de doellijn kon schuiven 1-0. Beide teams kregen nog wat kansjes en mogelijkheden, maar echt gevaarlijk werd het pas in de 24e minuut. Een mooie voorassist van aanvoerder Gerben Prins werd door routinier Norman Leune voor het doel gebracht. De goed meegelopen Stan Melissant maakte met een strak schot de gelijkmaker (1-1). Een gevaarlijke voorzet van Gerben prins werd net niet door de bij de 2e paal meegelopen Jeroen Geldof binnen getikt. Dit betekende tevens het laatste wapenfeit van deze speler. Hij werd vervangen door Martijn Groenendijk. Het meeste balbezit en kansjes waren voor de gasten, terwijl de thuisclub op de counter loerde. Kort voor rust werkte keeper Vinke een achterwaartse kopbal van Raoul Verolme uit de kruising. Pal voor het rustsignaal schoot Menno Frank namens de thuisclub over.
Een van de mooiste momenten van de 2e helft was een poging van afstand van Mees Groenendijk. Zijn inzet vanaf eigen helft werd pal onder de lat gepakt door Cas Abbas. Een prachtige aanval van de Jonge Spartaan belandde voor het doel bij de vrijstaande Pim Grootenboer. Hij schoof de bal echter langs de verkeerde kant van de paal. Net binnen het uur werd een doelpunt van Jarno Ossewijer door de overigens goed leidende arbiter Lopes afgekeurd wegens een vermeende overtreding. Marc Peeman verscheen binnen de lijnen voor Michael Sloof en hiermee was hooftrainer Hans de Heer door zijn wissels heen voor wat betreft de veldspelers. De Jonge Spartaan kreeg nog diverse kansen en mogelijkheden, maar het ontbrak aan scherpte in het spel en zeker in de afronding. Pim Grootenboer (DJS) en de ingevallen Gianluca Bosman van Flakkee ontvingen nog een gele kaart. In de rommelige slotfase werd het spel er niet beter op. Marc Peeman kopte een voorzet van Pim Grootenboer net over de lat en de eveneens ingevallen Arwin van der Vliet schoot namens Flakkee naast.

Beide teams hielden zo één punt over aan deze eerste bekerronde. Omdat FC Vlotbrug met liefst 0-6 won bij Goudswaardse Boys doet dit team goede zaken om de 2e bekerronde te bereiken. Zaterdag 7 september komt Goudswaardse Boys op bezoek op Sportpark Spartacus.

Scoreverloop:
14e Wessel Verhage 1-0
24e Stan Melissant 1-1
Scheidsrechter Lopes gaf geel aan Gianluca Bosman van Flakkee en Pim Grootenboer van DJS.
Opstellingen:
Flakkee:
Robert Vinke, Jarno Ossewijer, Gerwin van den Nieuwendijk, Sjoerd Robijn, Menno Frank, Caine Verolme (65 Arwin van der Vliet), Mees Vroege (46e Bram Witvliet), Mees Groenendijk, Mike Schellevis (77 Gianluca Bosman), Sander Vinke, Wessel Verhage

De Jonge Spartaan:
Cas Abbas, Pim Grootenboer, Wiljan Driece, Guido Verweij, Gerben van der Weele, Norman Leune, Gerben Prins, Raoul Verolme, Jeroen Geldof (31e Martijn Groenendijk), Stan Melissant en Michael Sloof (63e Marc Peeman)