Regio - Op een warm en zonovergoten Sportpark De lange weide opende DBGC dit jaar het bekertoernooi tegen het naar de 2e klasse gepromoveerde FC Binnenmaas. In een gelijk opgaand duel speelde DBGC na een miraculeus slot met 3-3 gelijk. Lees hieronder het hele verslag.

Verslag

"DBGC begon slap aan het duel en moest het initiatief in de eerste minuten aan de thuisploeg laten. Met enkele passes achter de defensie en met veel lopende mensen probeerde FC Binnenmaas DBGC pijn te doen. Na enkele keren in buitenspelpositie te hebben gestaan brak een van de aanvallers door, passeerde keeper Mark Stroom en maakte rustig af. Stroom verving deze middag keeper Nieuwland, die de De Omloop van Goeree-Overflakkee (110 km) met succes voltooide. Klasse Roy!

In het tweede gedeelte van de eerste helft herpakte DBGC zich. De organisatie was op orde en er werden enkele kleine kansen gecreëerd. Zo schoot Jeroen Sep voorlangs en zag Thijs Tromp zijn inzet worden gekeerd. Vijf minuten voor rust stuurde Bas Mackloet aanvaller Jeroen Sep weg in de diepte. Sep zette zijn tegenstander sterk van zich af en schoot de bal achter de doelman; 1-1. Met deze stand verlieten de spelers de prachtige grasmat voor de rust.

In de tweede helft kwam DBGC sterk uit de startblokken. De duels werden gewonnen en het spel van de tegenstander kon steeds beter worden geneutraliseerd. Nadat Arnaud Dees met een tackle zijn duel op eigen helft won kwam de bal bij aanvoerder Tim Mackloet terecht. Zijn pas lanceerde Jeroen Sep die koel bleef in de afronding en DBGC op een 1-2 voorsprong zette. Na wat wisselingen aan beide kanten zette DBGC de mooiste aanval van de dag op. Met een aantal snelle combinaties werd invaller Ramon de man gelanceerd aan de rechterkant van het veld. Linksback Melchior Coolbergen was aan de linkerkant van het veld mee naar voren gekomen. De Man bereikte hem met een loepzuivere voorzet. Het schot van Coolbergen verdween onhoudbaar achter de doelman; 1-3.

In het laatste bedrijf van dit duel had DBGC nog enkele kleine kansen om de 1-4 te maken. Het duel leek beslist met de nadruk op 'leek'. De arbiter van dienst besloot in een tijdsbestek van tien minuten twee discutabele strafschoppen toe te kennen voor een vermeende overtreding en voor hands. Beide strafschoppen werden koel binnen geschoten waardoor beide ploegen na 95 minuten voetbal met één punt van het veld af liepen.

DBGC kan terugkijken op een goede wedstrijd waar door de discutabele beslissingen een zure nasmaak aan zit. Desondanks kunnen de mannen van trainer Wim Nieuwland voortborduren op het vertoonde spel. Aanstaande zaterdag speelt DBGC haar tweede bekerduel. Op Sportpark de Koepel is VVGZ om 14.30 uur de tegenstander.

Opstelling DBGC: Mark Stroom, Yannick Lugthart, Bas Mackloet ('82 Dimri Vogelaar), Wilko Pulleman ('65 Wouter Tromp), Arnaud Dees ('72 Ramon de Man), Melchior Coolbergen, Robert Koster, Sonny Noordermeer, Tim Mackloet, Jeroen Sep, Thijs Tromp."