19 augustus 2019, Ouddorp - Donderdag 15 augustus werd in het centrum van Ouddorp voor de 4e maal de De Wit Assurantiën Kwartmarathon (10,55km) georganiseerd, daarbij ook een korte afstand van 5km. Onder veel publieke belangstelling voerde Ricardo Sint Nicolaas een sterk staaltje op, hij ging vanuit de start solo aan kop, kende geen zwak moment, en pakte met afstand de winst. Lees hieronder een verslag door atletiekvereniging AV Flakkee.

Verslag

"Sint Nicolaas was vorig jaar nog tweede achter Yunis Stitan, de atleet die vorige week de Strandloop won, hij was deze avond niet aanwezig om zijn titel verdedigen en dus stegen de kansen voor Sint-Nicolaas. “Ik heb er veel zin in, de omstandigheden zijn prima en de weg ligt me een stuk beter dan het strand dus ik ben vol vertrouwen dat het goed komt”. Organisator Leo Akershoek was opnieuw erg positief: “Met 287 deelnemers is er weer een stijging in de opkomst ten opzichte van vorig jaar en ook op het nieuwe onderdeel, de handbikers, hebben we vijf deelnemers, dus dat is erg mooi!” De handbikers gingen iets voor half acht van start en Chris Bijl uit Hellevoetsluis was de winnaar van dit onderdeel, hij finishte na 25.39min."

"Direct na het startschot was het Ricardo Sint Nicolaas die de kop pakte, Yennick Wolthuizen probeerde nog even mee te gaan maar voelde dat het te hard ging en koos zijn eigen tempo. Wolthuizen moet normaal gesproken in staat zijn om Sint Nicolaas meer partij te bieden maar de Nederlands Kampioen Duathlon van 2018 liep deze wedstrijd met een andere insteek. “Na het Europees Kampioenschap in mei heb ik een rustigere periode ingelast, vanaf nu ga ik weer opbouwen. Mijn trainer heeft me geadviseerd om wat wedstrijden te lopen zodat ik weer wat ritme kan opdoen en het is goed voor de tempohardheid”. Na de eerste doorkomst op de Ring klokte Sint Nicolaas 16.21min en daarmee lag hij al bijna een minuut voor op Wolthuizen die samen met Eric Wolfert na 17.23min de tweede ronde in ging. Kort daarna finishte Mark de Munter van PAC Rotterdam, hij was de winnaar op de 5km met een tijd van 17.40min. Daarmee bleef hij uit de greep van Ricard van Waardenburg (Pallas Hellevoetsluis) die tweede werd in 17.51min. Als derde overall en eerste dame finishte Laurey van den Berge in een tijd van 18.28min, daarmee had ze een mooie voorsprong op Natasja de Winkel (Zuidland) die tweede werd in 20.33min."

"Intussen ging Sint Nicolaas met grote snelheid door de straten van Ouddorp die erg gezellig waren door veel buurtbewoners die de lopers aanmoedigden en muziek draaiden. Zijn voorsprong kwam niet meer in gevaar, Wolthuizen liep nog wel een hele snelle laatste 2km maar dat was niet genoeg om het gat nog te overbruggen. De atleet uit Oude-Tonge won in een snelle tijd van 34.44min (18,1 p/u) en was erg content met de zege. “Ik moest het alleen doen vandaag, dat is best pittig, daarom ben ik enorm tevreden met deze tijd. Ik begin nu met de opbouw naar de marathon van Eindhoven in oktober, de prestaties van de afgelopen periode vormen een mooie basis richting dat doel”. Wolthuizen werd tweede met 36.19min en Eric Wolfert completeerde het podium met 37.36min. Daarachter waren het de AV Flakkee mannen Freek Goedhart en John Arensman die een spannend duel uitvochten, Goedhart besliste het in zijn voordeel en noteerde 38.28min, nipt voor Arensman met 38.32min. De atleet uit Den Bommel heeft de weg omhoog weer gevonden en was erg blij om weer eens als vanouds voorin mee te doen. “Vijfde plaats! Dat smaakt naar meer”! Bij de dames was Vanessa Hartman uit Brielle de snelste, met haar tijd van 42.28min bleef ze ruim voor Annemarie Dijksman (Maassluis) die tweede werd met 47.04min, Samantha van Tuijl uit Dirksland zat daar vlak achter met 47.07min. Bij de bedrijvenloop was er succes voor het team van de hoofdsponsor, De Wit Assurantiën, de afvaardiging met Ricardo Sint Nicolaas, Eric Wolfert, Edwin Stolk en Freek Goedhart maakte de favorietenrol meer dan waar en won met overmacht."

Foto: Ricardo Sint Nicolaas solo op weg naar de winst.

Tekst AV Flakkee