Regio - Het wedstrijdseizoen in de atletiek is in volle gang, zowel op de weg als op de baan worden door het hele land volop wedstrijden georganiseerd. Nu de vakantie is begonnen wordt het rustiger op de kalender, zodoende pakten de atleten van AV Flakkee nog even hun kans om een paar mooie tijden op de klokken te zetten in Utrecht en het Brabantse dorpje Schijf. Lees hieronder het verslag door AV Flakkee en bekijk de foto van Freek Goedhart in actie op de Turfloop 10km in Schijf.

Verslag

"De atletiekbaan Maarschalkerweerd in Utrecht was vrijdag 12 juli het decor voor de 4e Track Meeting van dit seizoen. Met ruim 800 deelnemers, verspreid over de diverse onderdelen, was er ook deze avond een geweldige opkomst. Namens AV Flakkee waren Maikel Peeman, Ricardo Sint Nicolaas en Eric Wolfert vertegenwoordigd. “De omstandigheden zijn prachtig, weinig wind, 17 graden én sterke tegenstanders, precies waarom we hier graag lopen”, aldus Sint Nicolaas die als eerste van het drietal in actie kwam op de 1500m. De klok sloeg inmiddels tegen 22.00u toen het startschot voor de derde serie klonk met daarin Sint Nicolaas. Vanuit de start kwam hij in het gedrang waardoor hij achteraan kwam te lopen. Het lukte hem nog wel om in het slot op te schuiven maar de eindtijd van 4.24:10 was niet waar hij voor kwam. “Ik zat er geen moment lekker in, mijn doel was om onder mijn PR (4.16) te lopen maar dat werd ‘m niet. Hopelijk volgende keer beter al weet ik niet of dat snel komt, als ik mag kiezen doe ik toch liever de 3 of 5km op de baan, dat ligt me beter.”

Inmiddels was het 22.45u en werden de 25 atleten van de snelste serie 3000m opgesteld met daarbij ook Maikel Peeman. “Ik heb er zin in, in april liep ik 8.33min, wie weet kan het nu wat sneller.” In de eerste ronden was er een tempomaker, deze liep op een schema 8.20min. Peeman besloot aanvankelijk iets behoudender te starten maar versnelde na 600m vanuit de tweede groep, daarmee kwam hij alleen tussen de kop en de rest van het pak te lopen, geen ideale positie. Alleen een tempo van bijna 21 p/u volhouden is een stuk zwaarder dan in de slipstream van een groep. In de laatste ronden werd het dan ook pittig, de rondetijden liepen iets op maar de talentvolle atleet uit Sommelsdijk hield knap stand door in dit sterke veld als vijfde te finishen in een tijd van 8.39:09, daarmee zat hij slechts 7sec achter winnaar Bjorn Koreman. In de tweede serie was het de beurt aan Eric Wolfert, zijn 27 tegenstanders hadden richttijden tussen de 9.00 en 9.30 opgegeven. “Ik heb me ingeschreven op 9.30, op papier ben ik dus één van de langzaamste, even kijken wat dat doet.” Zoals verwacht begon Wolfert in de staart van de groep maar de rondetijden waren prachtig vlak. In de tweede helft lukte het om wat posities op te schuiven en eenmaal in de laatste ronden wist Wolfert dat het goed zat, daar pakken ze een man van de lange adem niet meer! En zo finishte hij na 9.32:50, een keurige tijd in een perfect ingedeelde race.

Een dag later, op zaterdag 13 juli, gingen Ricardo Sint Nicolaas en Freek Goedhart naar Brabant waar de Turfloop in het dorpje Schijf werd gehouden. “Ik heb geen last meer van de 1500m dus ga hier lekker lopen op de 10km.” Het parcours is kent verharde en onverharde delen, twee ronden van 5km met een geweldige Brabantse sfeer langs de kant. Het bracht de 177 deelnemers een mooie wedstrijd, Melvin Franken uit Ridderkerk was de snelste op de 10km, hij won in 32.08min. Sint Nicolaas liep een sterke wedstrijd en finishte als derde na 33.57min. Freek Goedhart volgde op de zevende plaats met 37.15min. “Ik vind dit één van de leukste wedstrijden, de sfeer en het parcours, prachtig, het is een beetje de Molenloop van Brabant.” In de vakantieperiode zijn er wat minder wedstrijden, de atleten van Flakkee zullen zich nu richten op de 35e Bloemfontein Strandloop Ouddorp op vrijdag 9 augustus."