5 juli 2019, Oude-Tonge - Na drie ruime winstpartijen hadden de dames van The Islanders zich al stevig genesteld in de top drie van de competitie. Nieuwe tegenstander Zwijndrecht zou veel baat hebben bij een winst op de Islanders. Dit zou voor een aardige verschuiving in de bovenste regionen kunnen zorgen. Aangezien Zwijndrecht in Oude Tonge aan het langste eind had getrokken, beloofde de uitwedstrijd een spannende pot te worden.... Lees hieronder het hele verslag.

Verslag

"Niks bleek echter minder waar. Vanaf de eerste slagbeurt lieten de Islanders hun intenties zien, o.a. door een homerun door Lotte Pronk. Verdedigend liep het bij de Islanders op rolletjes. Er werden mooie acties gemaakt en pitcher Marte van der Jagt wist de gastvrouwen prima onder controle te houden. Zij gooide in totaal zes strikeouts en kreeg slechts vijf honkslagen tegen. De Flakkeese dames zetten hier maar liefst 11 honkslagen tegenover, waaronder nog een driehonkslag van Lotte Pronk en een prachtige klap in het rechtsveld door Diana Oomen. De eindstand kwam maar liefst op 4-11.

De dames zelf waren vooral trots op het teamwerk gedurende deze wedstrijd. Zowel aanvallend als verdedigend droeg iedere speelster haar steentje bij aan deze belangrijke overwinning. Met weer twee punten extra bezetten de Islanders nu namelijk een (gedeelde) eerste plek in de competitie, met nog 1 wedstrijd te gaan voor de zomerstop."