Hoe mooi zou het zijn om kappen met diëten en jezelf een leefstijl aanmeten waarmee je mooi op gewicht blijft. Klinkt het ongeloofwaardig? Toch is het echt realiteit. Voor een mooi figuur zijn namelijk geen diëten nodig, maar wel de juiste richtlijnen die je hieraan helpen.

We willen wel even gezegd hebben dat bepaalde diëten wel helpen, in de zin van toepassing voor langere tijd. Zo is een koolhydraatarm dieet bv. niet echt een dieet maar meer een manier van leven. Je kan er een gezond gewicht mee bereiken en ontdek tegelijkertijd een compleet nieuwe leefstijl.

Maar hoe neem je de eerste stappen naar jouw perfecte streefgewicht? Wij helpen je een eindje op weg met een aantal stappen. Daarna kan je met deze basis zelf aan de slag gaan en bv. op verantwoord-afvallen.nl kijken voor meer informatie over afvallen (inspiratie voor dit geschreven artikel).

Start jouw vetverbranding
Het is natuurlijk logisch maar bij afvallen wil je vetmassa kwijtraken en geen spiermassa of vochtmassa. We laten je dan ook hieronder zien hoe je de vetverbranding in jouw lichaam verhoogt. Zodat je ook echt gaat afvallen en niet alleen maar tijdelijke resultaten boekt.

1. Stop met het maken van excuses
Op de eerste plaats zal je moeten stoppen met excuus vinden om iets aan je overgewicht te doen. Werken, afspraken, kinderen, feestjes, verplichtingen, iedereen heeft ermee te maken. Je zal dus tijd moeten maken voor afvallen, een gezonder leven en sporten. Er zijn zat mensen die het nog veel meer doen en ook tijd vrij krijgen hiervoor … jij dus ook.

En natuurlijk kan het soms moeilijk zijn om de omschakeling te maken naar bv een ander voedingsschema. Maar ook dit is gewoon een kwestie van doen. Wees blij met je nieuwe leefstijl.

Gewoon ermee beginnen is je eerste winst!

2. Bevrijd jezelf van verslavende suikers
Suikers zijn de reden waarom overgewicht altijd op de loer ligt. De eigenschappen van deze koolhydraatvariant bepalen voor een groot deel je gewicht. Om hier dus iets aan te doen zal je deze ook moeten vermijden.

Minimaliseer de hoeveelheid suikers zoveel mogelijk en laat het percentage dat je neemt bestaan uit bv. fructose. Je kan gerust 1 of 2 stuks fruit eten per dag, zolang je maar niet overdrijft.

Maar neem dus geen snoep, koek, gebak of andere dingen waar veel suikers in zitten. Geen probleem wanneer je op een verjaardag bent, maar beperk het ook echt tot alleen dit soort gelegenheden.

3. Stel een gevarieerd voedingsschema samen
Ga ook aan de slag met de rest van wat je eet en drinkt, breng ook ruime variatie aan in je voeding. Zorg dat je alle macronutriënten binnenkrijgt. Koolhydraten zijn prima zolang ze uit de juiste bronnen komen en hetzelfde geldt ook voor vetten of eiwitten.

Met de juiste mix zal je stofwisseling verhogen, waardoor je vetverbranding nog beter op gang komt. Gebruik hiervoor ook andere factoren zoals deze 17 tips

waarmee je jouw metabolisme kan boosten. Ze helpen je nog sneller met afvallen.

Voeding staat op nummer 1 wanneer het aankomt op afvallen.

4. Drink veel water
Stap over op alleen water drinken, het allerbeste drankje dat er bestaat. Drink het bij voorkeur ook koud om een thermisch effect te realiseren. Hiermee moet je lichaam het koude water opwarmen om op de juiste temperatuur te komen. Dit kost energie en daarmee verbrand je nog meer calorieën. Ook al gaat het hier om marginale hoeveelheden, het is weer een kleine beetje extra hulp.

5. Start met sporten en meer lichaamsbeweging
Doe meer aan lichaamsbeweging en duik de sportschool in. Het leiden van een actief leven zal je meer calorieën laten verbranden. Wil je heel gericht te werk gaan en serieus overgewicht aanpakken, dan kan je er ook bij gaan sporten. Met name HIIT, krachtsporten of vechtsporten zijn calorieën verbranders.

6. Wees een voorbeeld voor anderen
Je kan persoonlijke doelen, maar ook een goed voorbeeld zijn voor anderen. Stel je voor dat jij snel gaat afvallen en een killerbody krijgt, wat denk je hoe dat overkomt op jouw kinderen. Ze zien dat je ervoor vecht en dat alles mogelijk is. Het geeft hun ook een goed voorbeeld van hoe ze hun leven kunnen leiden, misschien geeft het ze wel een instant boost om bepaalde doelen te halen.

Je wilt een goed voorbeeld zijn voor je kinderen, iets wat heel waardevol is en waarmee je leert om alles uit hun leven te halen.

Maar je kan ook een rolmodel zijn voor anderen (vriendinnen, broers of zussen of zelfs mensen die je tegenkomt). Je steentje bijdragen op die manier is het mooiste wat er is. Je helpt jezelf en anderen naar een gezonder, fitter en stralender leven.

7. Blijf op koers
Belangrijk is het ook om de ingeslagen weg altijd te blijven volgen. De aanhouder wint en verliest overbodige kilo’s opgeslagen lichaamsvet. Laat je dus niet afleiden en blijf met die laserfocus je doelen achterna streven.

Conclusie
Afvallen zonder dieet kan maar je moet wel een aantal stappen doen die je normaal niet zou nemen. Dit is goed en zal leiden tot heel veel positieve veranderingen in je leven. Ga daarom gelijk van start met alles wat je nu hebt geleerd, zo bereik je eerder je doelen en zal je snel kunnen gaan genieten van alle voordelen die het omarmen van je nieuwe leefstijl heeft …veel plezier ermee!