Goeree-Overflakkee - Tien jaar geleden is al eens geprobeerd om Showdown als nieuwe sport te introduceren op Goeree-Overflakkee. Toen kwam het niet van de grond, maar sinds in september 2018 het Oogcafé is geopend in Middelharnis is er nu wel voldoende animo om te starten. Lees hieronder meer.

Showdown
Showdown is een kruising tussen tafeltennis en airhockey. De sport was ooit bedoeld voor blinden en slechtzienden, maar ook zienden kunnen hier hun energie in kwijt en veel plezier aan beleven. Durf jij uit je comfortzone te komen en andere organen te testen? Het doel van het spel is om met een houten batje een hard kunststof balletje (gevuld met ijzeren kogeltjes) in het doel van de tegenstander te krijgen. Volledig op gehoor, want alle deelnemers spelen met een geblindeerde bril.
Oogcafé Middelharnis
Twee maal per maand komen blinden en slechtzienden van Goeree-Overflakkee, Schouwen-Duiveland en Tholen samen. Deze lotgenotengroep heeft veel steun aan elkaar door het behandelen van diverse leuke en interessante items. Het enthousiaste team dat achter het Oogcafé staat is de initiatiefnemer voor showdown als sport op Goeree-Overflakkee en zet haar schouders onder deze sport om het tot net zo’n succes te maken.
ShowGOdown
Het is de bedoeling dat ShowGOdown, zoals deze nieuwe sportmogelijkheid gaat heten, komt te vallen ondereen sportvereniging, zoals Tafeltennisvereniging De Treffers uit Melissant of GO Mobieluit Middelharnis. De gesprekken hierover zijn in volle gang! GO Mobiel heeft als doel mensen met een lichamelijke beperking, ook rolstoelers, actief te betrekken bij sportbeoefening onder begeleiding van deskundige vrijwilligers. ShowGOdown is voornemens zich per 1 juli 2019 te vestigen in de Melishof aan de Binnenweg 59 in Melissant.
Officiële start
De officiële startdatum zal na de zomervakantie vanaf 1 september 2019 zijn. Naast de Melishof (twee showdown-tafels) kun je dan ook terecht bij Sporthal De Staver in Sommelsdijk (één showdown-tafel). In de Staver is vanaf september waarschijnlijk recreatief showdown spelen mogelijk op vrijdagavond van 19:00 tot 20:00 uur. Hierover zijn de onderhandelingen bijna voltooid. (Definitieve data en tijden volgen.)
Contributie
De (voorlopige) contributie bedraagt (voor eenmaal per week recreatief spelen) 18 euro per maand. Voor tweemaal per week als competitief lid (en deelname aan de clubcompetitie) betaal je 27 euro per maand. Jeugd tot en met zestien jaar krijgt een korting van 20 procent.
Meer informatie en aanmelden
Hou jij van snelheid, wil jij je reflexen testen en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging, meld je dan aan bij Leo Wessel, telefoon: 06-48 32 61 01 of e-mail: l.wessel34@gmail.com. Je kunt je ook aanmelden als scheidsrechter of teller, om de sfeer te proeven en toch actief bezig te zijn in het verenigingsleven.
Wil je eerst eens vrijblijvend komen kijken of deze nieuwe uitdagende sport iets voor jou is? Dan kun je vanaf 1 juli 2019 terecht op maandag en donderdag van 19:30 uur tot 22:30 uur in de Melishof. Loop gerust eens binnen en laat je verrassen. Nog beter,probeer het eens gratis uit, de attributen liggen op je te wachten!

Op www.showdown.nl vind je meer informatie over Showdown.