Middelharnis - "We zijn alweer aan het einde van het seizoen 2018-2019 en mag de Flakkeese Dart Federatie de nodige teams en spelers huldigen. Dit alles zal op donderdag 13 juni 2019 om 19:30 uur gebeuren in Lunchroom ’t Majoortje te Middelharnis. Daar zal op dat ogenblik gestart worden met de Algemene Ledenvergadering, maar na deze formaliteit zal de prijsuitreiking zijn van een heel seizoen darten op ons mooie eiland Goeree-Overflakkee", aldus de organisatie. Lees hieronder verder.

Vervolg

"Grote winnaar van dit seizoen is Dartshop Kattestaart 1 uit Den Bommel. Dit dartteam wist eerste te worden in de Eredivisie van de teamcompetitie, dit door De Geit 2 uit Oude-Tonge en De Fenomeen uit Middelharnis voor zich te houden. Naast het kampioenschap wist Dartshop Kattestaart 1 ook de Flakkee Cup te winnen, het bekertoernooi voor dartteams. In deze finale gespeeld in Café Nu ’t Moment in Sommelsdijk wisten zij met 5-2 te winnen van De Fenomeen (zie foto). Dartshop Kattestaart 1 bestond dit seizoen uit de volgende spelers: Wilko Kattestaart, Arend Horseling, Marco Minheere, Arjan Zondervan, Martin Jongejan, Dennis van Genderen, Mike de Kruijff, Arjan Versendaal en Marco Flach.

In de Eerste Divisie werd het Ons Moment die met het kampioenschap aan de haal ging en zich verzekerde van promotie naar de Eredivisie. Het team dat zijn doordeweekse wedstrijden speelt in Café Nu ’t Moment in Sommelsdijk, bestond dit seizoen uit de volgende spelers: Robert Paulissen, Richard Huijsmans, Peter van der Sluijs, Henk Netten, Tonny Wolfert, Pieter Wolfert, Michael van Kasteren en Pepijn Fest.

Naast de Flakkee Cup heeft de Flakkeese Dart Federatie ook nog een ander bekertoernooi genaamd de Cor de Geus Bokaal, benoemd naar penningmeester Cor de Geus die al meer dan twintig jaar in het bestuur zit van de Flakkeese Dart Federatie. Aan dit toernooi delen de teams mee, die eerder hun eerste wedstrijd verloren in de Flakkee Cup. Hier dit jaar geen finale, maar een directe winnaar dit omdat er onverwachts een team uit de competitie en beker werd gehaald. Winnaar hiervan werd Boelshit Returns, die hun wedstrijden spelen in Café de Gouden Leeuw te Melissant. Dit team bestond dit seizoen uit: Wim van Dijke, Patrick Lens, Trudy Engels, Bodhi van der Pijl, Leon van der Pijl, Wim Bakelaar, Frank van Engen, Frans van Nimwegen, Koos Legierse en Bart van Roosendaal.

Darten is nog altijd populair op ons mooie eiland. De Flakkeese Dart Federatie heeft 150 actieve leden en deze zijn verspreid over heel Goeree-Overflakkee. Dit seizoen bestond de teamcompetitie uit veertien dartteams verdeeld over twee competities en deden wij tien lokaties aan (van Ooltgensplaat tot Ouddorp). De dartssport is een sport die op elke horecagelegenheid beoefend kan worden en de stap is dan ook eigenlijk maar klein om aan darten te beginnen. Zeker voor de lokaties genereerd het een leuke omzet op een doordeweekse avond. Mochten er nu café’s, lunchrooms, restaurants, sportverenigingen, buurthuizen of andere lokaties interesse hebben om deel te nemen aan de doordeweekse teamcompetitie, dan volgt hier de nodige informatie.

Het seizoen 2019-2020 start weer in de maand september 2019 en eindigt in juni 2020. Door een dartteam in uw lokatie te hebben, bent u gegarandeerd van gemiddeld tweemaal in de maand een omzet op uw lokatie op een doordeweekse avond. U bepaalt op welke speelavond u uw thuiswedstrijden wilt spelen (maandag t/m vrijdag) en het enige waar u verder voor moet zorgen is een dartteam bestaande uit minimaal vier spelers (geadviseerd wordt om zes tot acht spelers op de lijst te hebben), twee dartbanen, schrijfborden, stiften en de nodige gezelligheid."

Mocht u geïnteresseerd zijn vraag dan meer informatie aan bij de secretaris Kyra van Genderen via secretaris@flakkeedarts.nl