4 juni 2019, Middelharnis - Na een derde plaatse in de reserve 3e klasse H, mocht het tweede elftal van De Jonge Spartaan zaterdag 1 juni al om 10:00 uur aantreden tegen de reserves van DBGC. De winnaar van het duel plaatste zich voor de halve finale van de nacompetitie voor een plaats in de reserve 2e klasse. Het team van Hans van den Nieuwendijk en Koen Kwakernaak kende enkele afwezigen. Zo waren Juul Peeman en Dennis van Wijk geblesseerd. Enkele andere spelers waren ook niet geheel fit. Lees hieronder het hele verslag door De Jonge Spartaan,

Verslag DJS
"Iets na 10 uur floot scheidsrechter Linger voor het begin op een zonovergoten Sportpark De Koepel. Ruim 100 toeschouwers, onder wie vele Spartanen, omzoomden het veld. In het begin van het duel waren er enkele kleine mogelijkheden voor DBGC. Toch was het De Jonge Spartaan dat al in de 8e minuut de score opende. Olaf Tillema ontsnapte aan de verdediging van de gastheren, maar schoot de bal recht op keeper Mark Stroom af. De attent meegelopen Jeroen Geldof schoot de bal langs Mark Stroom in het doel en dat betekende een vroege voorsprong voor De Jonge Spartaan. Nog voor het kwartier verstreken was ontstond er een gevaarlijke situatie voor het doel van Johan Kroon. Hij keerde de van dichtbij ingekopte bal echter bekwaam. Bij 18 graden Celsius werd er vervolgens toch een drinkpauze ingelast. Na een half uur schoot een speler van DBGC van afstand op het doel. Ook deze bal was een prooi voor Johan Kroon. De warmte en voor sommigen een nachtelijk bezoek aan Havendag in Middelharnis eiste zijn tol. Het spel was matig te noemen, maar de inzet van vooral de gastheren was bewonderingswaardig. Door diverse blessurebehandelingen en vrije trappen kwam het spel ook niet echt op gang. Kort voor rust moest Sjoerd van der Zaan van de thuisclub met een op het oog fikse blessure het veld verlaten. Na ruim 53 minuten floot arbiter Linger voor de rust.
Een schot van Stan Melissant aan het begin van de 2e helft werd gekeerd door Mark Stroom. Al vroeg in de 2e helft moest de goed spelende Jeroen Geldof het veld verlaten voor Stephan Vogelaar. Deze viel op zijn buurt al binnen 10 minuten uit met een blessure. In zijn plaats kwam Dhevi Dubbeld in het veld. Na een uur stopte keeper Johan Kroon de doorgebroken Derrick Dubbeld onreglementair. Hij kreeg hiervoor geel van scheidsrechter Linger. Een vrije trap van de goed spelende Arno van Vught was voor Johan Kroon. DBGC kwam beter in de wedstrijd en loerde op een counter via de lepe spits Niels van der Kooij. Na 75 minuten kopte deze speler de bal over het Spartaanse doel. Door de vele wissels en blessures bleef het een rommelig, maar spannend duel. In de 86e minuut schoot Michael Sloof de bal hoog over het doel. Na een corner van DBGC kreeg keeper Johan Kroon de bal in de 90e minuut in zijn handen. Hij wilde te gehaast uitschieten en raakte daarbij een voor hem staande verdediger. Via de kluts belandde de bal op een presenteerblaadje voor de voet van Niels van der Kooij. Deze pakte het aangereikte cadeautje uit en maakte de misschien wel niet meer verwachte gelijkmaker. Na 98 minuten was de reguliere speeltijd ten einde gekomen en maakten beide teams zich op voor een zenuwslopende verlenging. Door een toernooi dat later op de dag gespeeld zou worden waren er zeker 250 toeschouwers aanwezig bij de verlenging.
In de 96e minuut kon de hardwerkende Guido Verweij de bal uit de doelmond halen en verder opruimen. Kort hierop was er weer een redding van Johan Kroon nodig om de 1-1 op het scorebord te houden. Beide teams kregen nog enkele kleine kansen in de verlenging, maar de krachten vloeiden steeds meer weg in deze slijtageslag van de eerste orde. Het voetbal bleef niet al te best, maar de spanning vergoedde veel. In de 116e minuut mocht Stan Melissant een vrije trap nemen op zo’n kleine 30 meter van het doel van de gastheren. Zijn inzet verdween echter over en naast het doel. Een prachtig hakje van Derrick Dubbeld zorgde toch nog bijna voor 2-1. Zijn inzet verdween echter net naast de paal. Na ruim 123 minuten moest strafschoppen de ontknoping brengen. Deze werden volgens het ABBA systeem genomen. Zou keeper Johan Kroon zijn fout kunnen herstellen en opnieuw, zoals eerder dit seizoen, laten zien dat hij een zogenaamde penaltykiller is? Het antwoord was een volmondig ja! Van de Jonge Spartaan mistte alleen aanvoerder Rick Schellevis en schoten Guido Verweij, Michael Sloof en Stan Melissant raak. Namens de thuisclub schoot Niels van der Kooij over, scoorde Derick Dubbeld en werden de inzetten van de nummers 12 en 16 van de thuisclub gestopt door keeper Johan Kroon. Deze werd direct na afloop bedolven onder zijn dolblije teamgenoten.
Na ruim drie uur voetbal kwam er zo een einde aan het seizoen voor DBGC 2 en mag het 2e elftal van de Jonge Spartaan zich opmaken voor de halve finale van de nacompetitie op zaterdag 8 juni. Plaats en tegenstander worden later bekend.
Scheidsrechter Linger gaf in dit sportieve duel geel aan Michael Sloof en Johan Kroon van De Jonge Spartaan."