Regio - De voorlaatste competitiewedstrijd van het seizoen 2018-2019 bracht De Jonge Spartaan naar Hoogvliet. "Aldaar trof het nummer 9 van de ranglijst Rijnmond Hoogvliet Sport. Het verschil met het op de 7e plaats staande De Jonge Spartaan bedroeg vooraf slechts één punt. Beide ploegen zijn nog in de strijd verwikkeld voor de plaatsen 6 tot en met 11."Lees hieronder het hele verslag door De Jonge Spartaan.

Verslag

"Op 6 oktober 2018 won De Jonge Spartaan in een pittig duel op Spartacus met 3-0. Om uiteenlopende redenen ontbraken bij de gasten deze wedstrijd liefst zes spelers: Jordy Frank, Jeroen Jongejan, Jan Willem van Lente, Norman Leune, Sietse van der Weele en Raoul Verolme. Door verplichtingen kon spits Marc Peeman pas tijdens het duel in de dug-out plaats nemen. Hierdoor maakten de JO19-1 spelers Nick Bronder, Martijn Groenendijk en Koen Vervloed hun basisdebuut in de hoofdmacht. Omdat eerder dit seizoen ook al Stan Melissant werd overgeheveld naar het eerste elftal uit de JO19-1 was er deze middag sprake van een wel zeer jeugdig elftal. De gemiddelde leeftijd van het basiselftal was 21,7 jaar. Bij de gastheren lag dit op bijna 28 jaar.
In het begin van de wedstrijd zakte De Jonge Spartaan wat in en drong de thuisclub ook niet echt aan. Pas in de 12e minuut vloog er een strakke voorzet vanaf rechts voor het doel van Ferry de Koning langs. De Jonge Spartaan oogde in deze fase nog wat onwennig en voorzichtig. Toch was het, na een mooie assist van de opnieuw sterk spelende Tim Driece, Stan Melissant die van afstand met een droog schot van afstand de 0-1 op het scorebord zette. Kort hierna haalde Gerben van der Weele een inzet van Randy Doest van de lijn. Na een klein half uur viel de gelijkmaker. Michael Birnie schoot de bal van afstand langs Ferry de Koning. Een vrije trap van Lorenzo Kranenburg werd vakkundig over de lat getikt door Ferry de Koning. De rust werd met 1-1 bereikt en daarover mochten zeker de gasten niet mopperen.
Marc Peeman verving direct na rust de geblesseerd geraakte Koen Vervloed. De Jonge Spartaan kwam aanmerkelijk beter uit de kleedkamer en begon aan een naar later bleek spetterende 2e helft. Nadat eerst nog een schot van Steven Oosthoek naast ging, was het in de 49e minuut wel raak. Pim Grootenboer stuurde Stan Melissant diep. Deze gaf een fraaie voorzet op Steven Oosthoek , die beheerst de 1-2 in het Hoogvlietse doel schoot. Een mooie combinatie tussen Stan Melissant en Steven Oosthoek leverde even later zelfs de 1-3 op. Dit vormde het startsein voor de thuisclub om massaal naar voren te trekken. Een fraaie vrije trap van Roddy Soares betekende de 2-3. Hierna raakte Rijnmond Hoogvliet Sport tot 2x toe de paal en haalde aanvoerder Gerben Prins tot twee keer toe de bal van de doellijn. Na 66e minuten profiteerde De Jonge Spartaan van de steeds groter wordende ruimtes op het veld. Na een prachtige diepe bal van Tim Driece kon Gerben Prins op keeper Laurman af en hij scoorde de bevrijdende 2-4. Toch gaf de thuisclub zich nog niet gewonnen. Het spel golfde op en neer en het aanwezige publiek genoot van een fel strijdend en bij vlagen ook goed voetballend De Jonge Spartaan. Na een fraaie interceptie scoorde man of the match Gerben Prins in de slotfase zelfs nog de 2-5. In de absolute slotfase hadden de cijfers zelfs nog rooskleuriger kunnen worden, maar stond het vizier niet meer op scherp.
Door deze fraaie zege eindigt De Jonge Spartaan zo goed als zeker op een verdienstelijke 6e plaats in de 3e klasse D van West II. Zaterdag 25 mei wordt de competitie thuis afgesloten met een wedstrijd tegen de dappere hekkensluiter SV Piershil."

Scoreverloop:
20e Stan Melissant 0-1
29e Michael Birnie 1-1
49e Steven Oosthoek 1-2
53e Steven Oosthoek 1-3
57e Roddy Soares 2-3
66e Gerben Prins 2-4
792 Gerben Prins 2-5
In deze sportieve wedstrijd gaf de prima leidende Joost Hoogerbrugge geel aan Gerben van der Weele van De Jonge Spartaan
Toeschouwers: 200
Rijnmond Hoogvliet Sport:
Lorenzo Theeuwen, (88e Jerrold Laurman), Gershwin Lake ( 77e Angelo Hoppezak), Sander Kerseboom, Jordy Kerseboom, Steven Pieternella, Runell Martes, Christian Fontes de Melo, Stefan de Kovel, Birnie Michel (52e Roddy Soares), Randy Doest en Lorenzo Kranenburg
De Jonge Spartaan:
Ferry de Koning, Pim Grootenboer, Wiljan Driece, Nick Bronder, Gerben van der Weele, Martijn Groenendijk, Gerben Prins, Tim Driece, Steven Oosthoek, Stan Melissant en Koen Vervloed (46e Marc Peeman).

Bron DJS Middelharnis