Regio - Zaterdag 11 mei 2019 heeft de jongste categorie zwemjeugd van Goeree-Overflakkee deelgenomen aan de derde en laatste Swimkick-Minioren wedstrijd te Ridderkerk. Deze wedstrijd geldt enerzijds als kennismaking (Swimkick categorie) met de wedstrijdsport. Daarnaast kunnen de meer gevorderde zwemmers (Minioren categorie) zich plaatsen voor regionale en landelijke wedstrijden. Er werden door de zwemmers in de leeftijden tot 11 jaar ca. 30 ereplaatsen behaald. Lees hieronder alle uitslagen.

Wedstrijdenverslagen:

In de Swimkick categorie tot 9 jaar met afstanden van 25m en 50m waren er medailles voor Phine Laarman (2x goud), Thomas Blonk (1x goud, 1x zilver), Paul Nachtegaal (2x brons), Jara Mulder (2x zilver) en Rozemarijn Wu (2x brons).

In de minioren categorie werden 50m, 100m en 200m nummers gezwommen, waarin alle wedstrijdslagen aan bod kwamen. Hierbij waren er successen te vieren op 100m schoolslag voor Fleur Jelier (2e in 1.54.87) en Maud Franzen (3e in 1.58.32). De 50m vlinderslag leverde zilver op voor Evy de Bonte (56.03), gevolgd door Meike Holleman (3e in 56.33). Roan Klink en David Grinwis zwommen op 200m wisselslag resp. naar een 2e en 3e plaats in 3.31.79 en 4.09.26. Tylin Middelbos zwom eveneens een knappe 200m wisselslag (3e in 3.49.16). Later behaalde zij een 3e plaats op 50m vrij (43.63). Op deze 50m vrij waren er eveneens medailles voor Roan Klink (2e in 37.90) en Erik Korpershoek (3e in 40.30).

De 100m vrij leverde Meyke van Nimwegen (1.10.29) goud op, gevolgd door Daphne v.d. Slik (1.18.61), die het zilver won. Op vlinderslag werden beide zwemster opnieuw 1e en 2e in resp. 1.20.18 en 1.41.80. Luuk Voogd behaalde op 100m vlinderslag bij de jongens het zilver (1.40.23). Luuk Voogd werd 3e op 400m vrij (6.08.07).

Op de beide slotestafettes waren de Eilandelijke estafette-ploegen opnieuw succesvol en wonnen resp. 4x25m vrij (1.21.29) met Fleur Jelier, Syb Boerema, Evy v. Nimwegen en Famke Franzen en tenslotte ook de 4x50m wisselslag (2.40.08) met Luuk Voogd, Roan Klink, Meyke v. Nimwegen en Daphne v.d Slik. Overigens was er ook nog een 2e plaats in een prima tijd op 4x25m vrij voor Tijn v.d. Voordt, Nienke v. Weenen, Evy de Bonte en Abya Buscop (1.24.05)."