Maandag 15 april 2019 finishten 11 KiKa deelnemers die 42,195 kilometer aflegden in het boegbeeld van New England en de wieg van de Amerikaanse vrijheid: Boston. Alle lopers genieten nu van hun prachtige en welverdiende medaille en deze bijzondere prestatie. En wat een bedrag liepen deze kanjers bij elkaar voor kinderen met kanker, maar liefst 112.000,00 euro! Lees hieronder verder.

Unieke ervaring

Hardlopen om zoveel mogelijk geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek en betere behandelmethoden voor kinderen met kanker. Dat is waar de KiKa-marathonlopers het allemaal voor deden maandag. "Het was een unieke ervaring om in Boston te lopen voor KiKa en ik ben ontzettend trots op het eindbedrag", zegt deelnemer Leo. Alle deelnemers liepen de marathon met succes uit.

Een geweldig bedrag

Tijdens het traditionele Fun After the Run diner proosten alle deelnemers en begeleiders op deze TOP-prestatie. Organisator Inge legde nog eens uit waar iedereen het voor heeft gedaan:"Jaarlijks krijgen meer dan 500 kinderen de diagnose kanker, helaas haalt 1 op de 4 het niet. Met deze marathon hebben wij de overlevingskans voor kinderkanker hopelijk weer verhoogd. Iedere procent is er weer één, daar zetten wij ons voor in!".

Wil jij dit ook wel ervaren? Bemachtig een van de gewilde startbewijzen voor één van onze World Marathon Majors en maak een verschil voor kinderen met kanker. Schrijf je in via deze link.