Middelharnis - Zaterdag 13 april 2019 speelde De Jonge Spartaan al weer de 22e competitiewedstrijd. Het op de 5e plaats staande ’s Gravendeel was deze middag de tegenstander. De gasten zijn aan een goede serie wedstrijden bezig en doen nog volop mee voor de derde periode. Zo werd zaterdag 6 april in een spannende streekderby koploper FC Binnenmaas met 4-2 geklopt. Op 8 december 2018 verloor de thuisclub in ’s Gravendeel met 3-0. Deze score werd al binnen 13 minuten bereikt. Lees hieronder het hele verslag en bekijk de foto.

Verslag

"Onder een flauw voorjaarszonnetje en met een schrale wind floot arbiter Wigleven om 14.40 uur voor het begin van de wedstrijd. Bij De Jonge Spartaan ontbraken deze wedstrijd keeper Johan Kroon en Jeroen Jongejan wegens blessures. Raoul Verolme moest werken. De selectie werd aangevuld met 2e elftalspelers Jeroen Geldof en Sietse van der Weele.
In het eerste kwartier was De Jonge Spartaan de betere ploeg. Dit leidde tot kleine kansjes. De gasten, die thuis op een gladde kunstgrasmat spelen, hadden duidelijke moeite met het hobbelige en harde veld. In de 13e minuut moest Yoeri Ton het veld al met een blessure verlaten. Hij werd vervangen door Ivar de Boer. Pas in de 19e minuut kwam ’s Gravendeel een keer dreigend voor het Spartaanse doel. Ferry de Koning keerde de kopbal van Sven Akkerman. Na een goede voorbereidende actie van Marc Peeman kwam de bal in de 22e minuut voor het doel. De goed meegelopen Steven Oosthoek nam de bal schitterend op de hak en verraste bijna keeper Dennis Sleiffer in de lange hoek. Tim Driece pakte na een half uur op het middenveld de bal af van Jordy Westein en bracht Stan Melissant in stelling. Zijn schot verdween over de lat. Een inzet van Marc Peeman werd voor de lijn weggewerkt door een verdediger van de gasten. Pas pal voor rust stichtte ’s Gravendeel voor de 2e keer gevaar. Een voorzet vanaf links van Marco Kruijthof schampte het hoofd van Sven Akkerman, waarna de bal voorlangs ging. Zo gingen de ploegen de rust in met 0-0.
De kleumende toeschouwers zagen een feller startend ’s Gravendeel in de 2e helft. Nadat een schot van aanvoerder Gerben Prins net over de lat ging, was er aan de andere kant een uitval van de gasten. Wie anders dan de gevaarlijke Marco Kruijthof soleerde door de Spartaanse defensie en scoorde koeltjes de 0-1. De Jonge Spartaan probeerde het wel, op de inzet was weinig tot niets aan te merken. Deze wedstrijd werden er geen echt hele grote kansen gecreëerd. De defensie van de gasten was goed georganiseerd en anders was er nog altijd de goed keepende Dennis Sleiffer. De wedstrijd werd ook wat grimmiger. Dit resulteerde in vier gele kaarten voor ’s Gravendeel. Tevens kon een lid van de technische staf vertrekken wegens aanmerkingen aan het adres van scheidsrechter Wim Wigleven. Jeroen Geldof kwam binnen de lijnen voor de licht geblesseerde Tim Driece. Zijn acties zorgden voor een kleine opleving. Ook Sietse van der Weele en Norman Leune kregen een invalbeurt van Hans de Heer. Het was opnieuw de klasse van Marco Kruijthof die in de 85e minuut met een nauwkeurig schot de 0-2 aantekende. Wat is het toch heerlijk om zo’n speler in je selectie te hebben. In de extra tijd kopte Sietse van der Weele een hoekschop van Gerben Prins achter Dennis Sleiffer. Dit doelpunt kwam te laat om de wedstrijd nog te laten kantelen.
Door deze nederlaag blijft De Jonge Spartaan op de 11e plaats staan met zes punten voorsprong op SC Botlek. In Spijkenisse staat zaterdag 20 april de belangrijke wedstrijd tussen SC Botlek en De Jonge Spartaan op de agenda. Bij eventuele winst blijft de club uit Middelharnis vrijwel zeker in de 3e klasse. Ook bij een nederlaag heeft De Jonge Spartaan de troefkaarten nog in handen met thuiswedstrijden tegen GHVV’13 en VV Piershil. Tevens staat er nog een uitwedstrijd tegen Rijnmond/Hoogvliet sport op de agenda."

Scheidsrechter Wigleven gaf geel aan Maurits Kuiper, Jorrit van Driel, Ivar de Boer en Jordy Westein van ’s Gravendeel.