25 maart 2019, Oude-Tonge - Afgelopen weekend kwamen drie teams van The Islanders in actie en niet zonder resultaat. Alle wedstrijden werden gewonnen door middel van goed samenspel en doorzettingsvermogen. Lees hieronder een heel verslag door één van de leden van Honk- en Softbalvereniging The Islanders.

Verslag
"De jongste Islandertjes gingen, in hun wedstrijd tegen Blue Hitters, voortvarend van start door meteen 5 punten te scoren. De gastheren uit Maasdam bleken een gelijkwaardige tegenstander en wisten goed bij te blijven. Fien Capelle liet met haar pitching een mooi staaltje girl-power zien, maar ook pitchers Ruben Quist en Ruben Groenewegen wisten de verdediging prima aan te voeren voor The Islanders. Hoewel alle kinderen een aandeel hadden in de 7-8 overwinning, was het mooi dat debutant Ruben van Gerven ook meteen zijn eerste punt wist te scoren.
Zondag betraden de softbal dames voor het eerst dit seizoen het gravel. Ook zij lieten zien niet voor niks heel de winter getraind te hebben. Maar liefst 22 honkslagen werden uitgedeeld door de Flakkeese dames. Opvallend waren de tweehonkslagen van Lotte Pronk, Marte van der Jagt en Anouk Waldekker. Laatst genoemde schreef ook een driehonkslag op haar naam. Onder leiding van werpsters Shirley Bakker en Marte van der Jagt en prima veldacties van o.a. Diana Oomen en Daniëlle Casteleijn, werd de tegenscore beperkt gehouden. Eindstand: 14-2.
Ook de honkbal senioren speelde hun eerste wedstrijd. Na een wat roestige start, waarin een 7-0 achterstand moest worden weggepoetst, werd alle zeilen bijgezet. De mannen uit Oude Tonge lieten zich niet zomaar aan de kant zetten. Een combinatie van honkslagen en alerte reacties op wat veldfoutjes bij de thuisploeg, leverden halverwege de wedstrijd een gelijke tussenstand op. Deze kon worden doorgetrokken tot een 7-12 overwinning. Jan van Zanten, Tim Strijbosch en Jochem Vroeg in de Wei (debuterend bij de senioren) waren het sterkst aan slag met 0.667."

Tekst en foto Honk- en Softbalvereniging The Islanders