Middelharnis/Rockanje - In een zonnig Rockanje heeft Hockey Club Goeree-Overflakkee Heren 1 zichzelf tekort gedaan in de race om het kampioenschap. Een rommelige wedstrijd werd zonder echte spitsen afgesloten in een zwaar bevochten 2-2. Omdat nummer 2 Victoria vanmiddag verloor loopt HCGO een puntje in en blijft derde. Lees hieronder een verslag door HCGO.

Verslag

Een voorzichtig begin zorgde er in de eerste 10 minuten voor dat beide kanten weifelend begonnen aan de wedstrijd. Balverlies, aan de linkerzijde van HCGO kant, zorgde voor de 1-0 voorsprong voor Rockanje. De 1-1 volgde niet veel later uit een strafcorner, Ielya van Dam tekende hiervoor. Tot aan de rust waren er nog een aantal schoten op het doel van HCGO. Helaas trof één van die pogingen doel. Doelman de Smit was na een aardige redding de bal even kwijt, Forcial profiteerde fortuinlijk ondanks instructies van Van Dam over waar de bal zich precies bevond.

HCGO rechte na rust wel de rug. Een aantal mogelijkheden werd helaas niet benut. Maar een zuur verdiende strafcorner trof wel het doel. Schippers en van Dam waren betrokken, waarbij de laatste het doel trof.

er onstonden nog aardige mogelijkheden voor Schenkenberg en gelegenheidsspits erelid Gert-Jan Oostwouder (foto), maar helaas geen goals meer. Aan HCGO zijde werd het slechts nog één keer gevaarlijk maar dit werd correct afgefloten vanwege een fysieke overtreding. HCGO handhaaft zich derhalve op de ranglijst.

Volgende week staat er in ieder geval een interessant duel op het programma HCGO ontvangt dan namelijk het eveneens hoog geklasseerde Victoria. Om 13.30 zal er in Middelharnis afgeslagen worden.