19 februari 2019, Regio - Traditiegetrouw organiseert Budokai Senshi een groot jaarlijks toernooi voor zowel kata (stijlvorm) als kumite (vechtvorm). Dit toernooi heet sinds 2018 de Yujin cup, waarin het woord Yujin voor vriend staat. Speerpunten van het toernooi zijn vriendschap, waardering en ervaring op doen. Lees hieronder een verslag door één van de leden.

Verslag

"Dat het toernooi een groot succes is geweest vorig jaar, is niemand ontgaan. Ruim 6 weken voor het toernooi was dag 1 al vol en ook bij dag 2 hadden we ruim 20 deelnemers meer dan vorig jaar. Deelnemers kwamen uit Nederland, Belgie en Duitsland, Indonesie stond ook lange tijd op de lijst maar deze kregen de visum niet rond. Uiteindelijk traden er op zaterdag 207 mensen aan die in kleine poules van maximaal 3 hun wedstrijden uitvochten. En wat een prachtige strijd is het geworden. Op wat kleine ongelukken na heeft iedereen het toernooi met een tevreden gevoel verlaten en kreeg de organisatie veel complimenten over de gang van zaken tijdens het toernooi. Budokai Senshi nam natuurlijk ook zelf deel tijdens de kumite: zo behaalde Bas van Brussel, Mark Hokke en Emma v/d Hul een 1ste plaats, gingen Beer Don, Hanne Kom, Svenja Markus, Jette Prins en Chris van Helden er met een 2e plaats vandoor en scoorde Job de Visser, Thies Goedegebuur en Wout Jacobs een zwaarbevochten 3e plek. Er waren ook extra prijzen op beide dagen, bij de 1ste dag werd Ruud Muller Dojo als sportiefste Dojo beoordeeld en Peter Scheffers als beste scheidsrechter. De Fred Gotzenberger sr spirit prijs ging naar Destiny Hoogeveen van Budokai Vleesenbeek die won van een 2 koppen grotere tegenstander. En de team Kyokushin Worldshop Stijlprijs ging naar Tim Bentveltzen van karateschool Sam Muller. Tim won van 2 ervaren zwarte banden uit Duitsland. Op dag 2 waren er voor de kata 100 deelnemers uit Nederland, Belgie en Duitsland. Alhoewel het toernooi minder druk was, werd het met hetzelfde enthousiasme ontvangen met wederom een goede dynamiek tussen deelnemers, vrijwilligers en scheidsrechters. En ook vandaag behaalde Budokai Senshi veel mooie prijzen: Beer Don, Klazina Tanis, Alessia Lussenburg, Marielle Kom, Sarah Kom en Mees Prins haalden een 1ste plaats. Een 2e plaats was er voor Diana van Ast en een 3e plaats voor Jip Don, Kimberley Clarijs, Nora Simones, Emma v/d Hul en Merel Jacobs. Ook deze dag weer een aantal speciale prijzen, zo werd Atrium Sports Hamburg voor hun jarenlange positieve invloed op het toernooi de sportiefste dojo, Ron Seltenrijch van dojo Aidagara de beste scheidsrechter. Behaalde Angel Udvardi de Fred Gotzenberger sr spirit prijs na flink gehavend van haar toernooi op de 1ste dag alsnog kata te komen lopen en daarbij de 1ste plaats behaalde en behaalde Kayleigh Altink van Budokai Vleesenbeek de team Kyokushin Worldshop Stijlprijs. Naast alle sportieve uitslagen stonden we er ook voor het goede doel. Een deel van de entreegelden ging richting Kika, Kyokushinworldshop doneerde 300 euro voor dit doel en er werden door Kika zelf spullen verkocht. Dit resulteerde uiteindelijk in een mooie bedrag van rond de 1100 euro voor Kika. Naast Kika hebben we ook Maasje van’t Veld ondersteund voor haar reis naar Malawi voor Edukans en ook voor dit goede doel 206 euro op weten te halen. Budokai Senshi kijkt met trots terug op dit toernooi en zal het toernooi wederom organiseren op 8/9 februari 2020."