Sommelsdijk - In september 2018 startte volleybalvereniging Intermezzo met de Volleybalschool Goeree-Overflakkee, een extra mogelijkheid voor de B- en C-jeugd om hun niveau te verbeteren. In de trainingen werken jongens en meiden onder leiding van twee ervaren trainers aan het verbeteren van hun conditie, kracht en techniek. Maar ook via individuele technische begeleiding en video-analyses wordt er met de spelers gekeken waar de verbeterpunten liggen. Dit alles met als doel om het talent van iedere speler maximaal te ontwikkelen en de spelers als totaal-volleyballers te laten ontplooien.

De trainingen zijn om de week op vrijdagavond in de zalen van Recreatiecentrum de Staver in Sommelsdijk. Naast spelers van VC Intermezzo is de volleybalschool ook toegankelijk voor spelers van andere verenigingen.

Bij het opzetten van de Volleybalschool kwam VC Intermezzo in contact met de stichting Sport & Recreatie Goeree-Overflakkee (SRGO). Deze jonge en dynamische stichting beheert de sportaccommodaties op Goeree-Overflakkee en werkt samen met verenigingen aan een gezonde en vitale samenleving. Uit de samenwerking volgde de sponsoring van SRGO.

SRGO vindt het belangrijk dat het prestatieniveau van de sport zich verder kan ontwikkelen, maar vind vooral de ontwikkeling van de sport in de breedte belangrijk. ‘Met de volleybalschool zien wij een model dat past bij onze visie en zouden wij deze graag willen uitrollen bij meerdere (indoor)sporten’, aldus Lesly Wolters, bestuurslid SRGO. ‘Met de volleybalschool bereik je meer kinderen, dit in combinatie met een leuk en kwalitatief inhoudelijk programma moet dit de sport een boost geven’. SRGO heeft onlangs onder andere de shirts voor de spelers gesponsord. Maar ook in de toekomst zullen SRGO en Volleybalschool Goeree-Overflakkee meer initiatieven nemen om elkaar te kunnen versterken.